Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

Crevits waarschuwt: “Stikstofmaatregelen zullen misschien hard zijn”

“Ik geloof in oplossingen via innovatie, maar er zullen wellicht ook een aantal extra maatregelen nodig zijn.” Dat zei Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in een actualiteitsdebat over de stikstofproblematiek. “Maatregelen die misschien hard zullen zijn, maar dat zal gepaard moeten gaan met een stevig flankerend beleid, waarin we mensen niet in drastische financiële moeilijkheden gaan storten.”

36 reacties

  • Gert Van Bunderen

    3 jaar geleden
    Zolang de manier van veeteelt niet wordt aangepakt zal dit probleem blijven. De veestapel verkleinen kan een win-win situatie worden: minder kosten voor de consument, minder vervuiling, minder vleesconsumptie, meer dierenwelzijn, minder stikstofvervuiling, etc.
  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Bwaa als een noodmaatregel al kan waardoor velen niet meer verder kunnen werken, is er weinig geloof te hechten aan het niet willen treffen via maatregelen. Want alternatieven worden niet uitgewerkt. Zoals ze al de vele bedrijven gingen helpen in coronatijden geen uitzichten te bieden, gaan ze dat nu plots wel doen? Geen mens hecht hier geloof aan; Daar hoef je geeneens te worden uitgescholden als een pessimist of een complotdenker. Tiens... politici worden complotdenkers...raar.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    De makkelijkste winst is te maken in het wegverkeer: er zijn nu volwaardige alternatieven voor de fossiele brandstoffen. En dan moet men landbouw en veeteelt veel minder pijn doen.
  • Patrick Van Lersberghe

    3 jaar geleden
    Ik vrees dat Vlaanderen weer achter de feiten aanhollen.
  • Tony Van De Perre

    3 jaar geleden
    Allé, ze gaan nog eens in onze zakken zitten.