Brandweer en politie proberen de fiets in het kanaal terug te vinden. © Hans Otten

Getuigen redden 72-jarige fietser uit kanaal

Geel -

Toevallige passanten hebben woensdagnamiddag een zeventiger uit het kanaal Herentals-Bocholt gehaald en hem zo van een mogelijke verdrinkingsdood gered.

De feiten speelden zich rond 16.15u af op het jaagpad naast Haverbeemden in Geel, ongeveer onder de baileybrug in deeldorp Larum. Een 72-jarige man sukkelde tijdens een fietstochtje met zijn tweewieler in het kanaalwater. De omstandigheden zijn niet duidelijk, want er zouden geen andere partijen betrokken zijn geweest. Het is niet uitgesloten dat de fietser onwel was geworden.

“Vier jongeren hebben gezien hoe het slachtoffer in het kanaal terechtkwam en twee van hen zijn de man achterna gesprongen. Samen met een gezin dat net passeerde, hebben ze de man weer op de oever kunnen krijgen”, klinkt het bij de politie.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben het slachtoffer gereanimeerd. De zeventiger is voor verzorging naar het Algemeen Ziekenhuis Herentals overgebracht. De brandweer probeerde nadien zijn fiets uit het kanaal te recupereren. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER