Persfotograaf Christian Lantenois (65) (inzet) werd zaterdag zwaargewond aangetroffen op deze parking in de probleemwijk Croix-Rouge in Reims. Onderaan de foto zijn nog bloedsporen te zien.
Volledig scherm
Persfotograaf Christian Lantenois (65) (inzet) werd zaterdag zwaargewond aangetroffen op deze parking in de probleemwijk Croix-Rouge in Reims. Onderaan de foto zijn nog bloedsporen te zien. © AFP - L'Union

Aangevallen Franse persfotograaf in coma, verdachte (21) opgepakt

Een Franse persfotograaf ligt in kunstmatige coma nadat hij afgelopen weekend in de noordoostelijke stad Reims ernstig werd mishandeld door een groep van ongeveer tien jonge agressievelingen. Dat gebeurde terwijl hij verslag wilde doen van een mogelijk massale vechtpartij tussen een veertigtal jongeren. Een 21-jarige jongeman is beschuldigd van poging tot moord, een tweede verdachte is geïdentificeerd en wordt naar verluidt een dezer dagen opgepakt.

3 reacties

  • Eric Leysen

    3 jaar geleden
    Er zal uiteindelijk maar één oplossing zijn om het tij te keren. Keiharde repressie. Degenen die denken dat een kaars branden, pamperbeleid en softe oplossingen zullen helpen, die gaan heel hard schrikken als dit soort tuig de bovenhand haalt.
  • Rudi Pieters

    3 jaar geleden
    Wie zo iets doet kan niet hard genoeg aangepakt worden
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    De vermoedelijke dader werd tussen 2018 en 2019 voor 8 strafbare feiten veroordeeld maar liep nog steeds vrij rond. Schijnbaar draait de Franse justitie even vierkant als de Belgische.