©  Dick Demey

Jan Martinez: “Alleen wij verdienden finale”

Aanvaller Jan Martinez kreeg opnieuw de voorkeur op Esfandiar. Samen met Jelte Maan vormde hij een ijzersterk duo op de hoek.

Lars Aussems

LEES OOK. Maaseik-spelers na dramatische uitschakeling: “Wat een klote gevoel is dit”

De handige springveer (1m89) deed de Russische reuzen bij momenten véél pijn. Hij blokte op een bepaald moment zelfs Kliuka (2m07) af. “Daar koop je niks mee”, vertelde de Argentijnse international. “Het hele team deed het prima. Knap tegen een ploeg met zoveel power. Het tactisch plannetje werkte. We speelden bijna de perfecte match. Tot we het zelf lieten liggen. We hebben onze kansen niet gegrepen. Ongelooflijk zuur, maar op dit niveau wordt nu eenmaal elk foutje meteen afgestraft. Eigen schuld dus.”

LEES OOK. Maaseik laat zes (!) matchballen liggen en strandt op zucht van finale CEV Cup

Martinez probeerde zijn teleurstelling te verbijten en keek vooral vooruit. “Dit is zeer pijnlijk, maar ook dat is sport. We hebben alles gegeven en op basis van de hele wedstrijd verdienden alleen wij de finale. Er is mentaal oplapwerk nodig, maar we moeten blijven gaan. Roeselare heeft geen medelijden. We zijn nog volop in de running voor de titel. Die pakken is nu echt wel een must.”

LEES OOK. Liam McCluskey: “Europees debuut in mineur”