Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Organisatoren bijten van zich af na kritiek op kloof tussen mannen en vrouwen: “Dat prijzengeld doet er eigenlijk niet toe”

WielrennenDat het prijzengeld voor vrouwen in de koers minder is dan dat voor de mannen. Zo bleek nog een keer in de Omloop. Maar dat komt alleen omdat er minder geld is in het wielrennen voor vrouwen dan voor mannen. En wat doen ze dan best met dat weinige geld?, vragen de organisatoren. “Geven we meer prijzengeld? Of proberen we vrouwenwielrennen op andere manier populair te maken?”

20 reacties

  • Tim Buyck

    3 jaar geleden
    Geef dan die zondagscoureurs ook maar hun deel van de koek want die doen tenslotte ook hun best om het eerst aan hun stamcafé te zijn....
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Als ze organisatoren blijven pushen en treiteren op dat vlak zal het enige resultaat zijn dat ze geen vrouwenkoersen meer zullen organiseren. In het voetbal heeft men het ook even geprobeerd, het was rap afgelopen. Als morgen Dior of andere grote spelers in de mode miljoenen beginnen te spenderen aan het vrouwenwielrennen is het een heel andere situatie. Maar weet niet of dat soort sponsors zich goed kan associëren met het vrouwenwielrennen. Daarvoor zouden alle vrouwen moeten kijken ...
  • pieter Van Ceunebroeck

    3 jaar geleden
    Heeft niks met geslacht te maken, maar met het hele circus! Veeeeel meer kijkers en grotere interesse voor de mannen en dat alleen is de voorname reden. Ook zo bij andere sporten.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Als het er toch niet toe doet dan kan men toch probleemloos de vrouwen wat meer en de mannen wat minder geven.
  • Tom Schellens

    3 jaar geleden
    Lijkt me logisch.. er is meer reclame in mannen wielrennen... BIJNA Niemand is geïnteresseerd om een vrouw te zien sporten.. behalve mss in tennis of badminton.