Marc Noppen (CEO UZ Brussel) in gesprek met Daimy Van den Eede.
Volledig scherm
Marc Noppen (CEO UZ Brussel) in gesprek met Daimy Van den Eede. © HLN LIVE

Marc Noppen: “Te vroeg om nog maar te denken aan versoepelingen”

We zitten weer aan gemiddeld 152 ziekenhuisopnames per dag en dat is geleden van 2 januari. Er liggen momenteel 1.901 Covid-patiënten in het hospitaal, van wie 434 op intensieve. De druk stijgt weer en dat voelt ook Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel in Jette. Voor hem kan er nog geen sprake zijn van versoepelingen. Wat de vaccinatiestrategie betreft, is hij voorstander van vaccineren volgens leeftijd.

49 reacties

  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Iedereen eerst vaccineren en hoe meer tegenkanting hoe langer het duurt voor er versoepeld wordt. Status quo tot september zou logisch en verstandig zijn
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    De Spaanse Griep 1918 heeft 2 jaar huisgehouden. Toen waren we welliswaar met minder mensen en was er geen vaccin. Nu zijn we met meer mensen en hebben we wel een vaccin. Logischerwijs zal de pandemie dus nu ook 2 jaar duren.
  • Guido HENDERICKX

    3 jaar geleden
    joepie vanaf begin januari tot eind februari 4% van de bevolking ingeënt maar om 70% in te enten (groepsimmuniteit) zullen ze nog een tandje bij moeten steken want aan dit ritme duurt het nog 35 maanden goe bezig
  • christiane vandecasteele

    3 jaar geleden
    A.u.b. nog niet versoepelen ! Geloof de virologen en artsen , die staan tenminste met beide voeten op de grond en weten wat virussen zijn. Kunnen de mensen , die totaal GEEN medische achtergrond hebben, nu geen 3-4 weken meer wachten ? Egoisme is blijkbaar niet veraf!
  • dretie munkies

    3 jaar geleden
    Versoepelingen ? Ja als iedereen is gevaccineerd !