©  Pool via REUTERS

Premier League-trainers zien internationals liever niet vertrekken naar rode coronalanden voor interlands: “Wij betalen de spelers”

Ole Gunnar Solskjær, trainer van Manchester United, is net als zijn Liverpool-college Jurgen Klopp niet happig om zijn internationals de komende interlandperiode eind maart af te staan als zij moeten reizen naar landen die momenteel in de huidige coronapandemie op de ‘rode lijst’ staan van de Britse regering.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Ruim dertig landen staan op dit ogenblik op de rode lijst van de Britse regering met verhoogde coronarisico’s. Dat betekent dat reizigers uit die landen bij terugkeer in het Verenigd Koninkrijk eerst tien dagen in isolatie moeten in een daarvoor aangewezen hotel.

Aangezien Brazilië, Portugal en Uruguay op de rode lijst staan, geldt de maatregel voor spelers Alex Telles, Fred, Bruno Fernandes en Edinson Cavani als ze naar hun thuisland trekken. “We hebben het er nog niet over gehad, maar het heeft geen zin om spelers af te staan aan hun nationale ploegen als ze daarna tien dagen in isolatie moeten”, zei Solskjaer na het competitieduel met Crystal Palace (0-0) van woensdag. “Wij betalen de spelers. De FIFA geeft de clubs toestemming om spelers thuis te houden. Het wordt dus heel lastig om deze jongens naar landen te laten gaan die op de rode lijst staan.”

 ©  EPA-EFE

Liverpool-trainer Jürgen Klopp verklaarde woensdag al een aantal spelers thuis te willen houden als ze bij terugkeer in quarantaine moeten. Het gaat om de Brazilianen Alisson Becker, Roberto Firmino en Fabinho en de Portugees Diogo Jota.

Normaal zijn clubs verplicht om hun spelers af te staan als die worden opgeroepen voor hun nationale ploeg. De wereldvoetbalbond FIFA heeft daar tijdelijk echter een uitzondering voor gemaakt vanwege de coronapandemie en alle reisrestricties die daaraan hangen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer