Direct naar artikelinhoud
NieuwsBrits koningshuis

Meghan Markle haalt in interview met Oprah uit naar paleis: ‘Ze houden bewust onwaarheden over ons in stand’

Meghan Markle.Beeld YouTube

Binnen enkele dagen wordt het langverwachte Oprah-interview met prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (39) uitgezonden. Er werden al enkele fragmenten van het interview gelost, waaronder één waarin de hertogin van Sussex het Britse koningshuis ervan beschuldigt ‘actief onwaarheden’ over hen in stand te houden.

De televisiezender CBS heeft een nieuw fragment van het Oprah-interview tussen prins Harry en Meghan Markle online gezet. Daarin vraagt de talkshowhost aan Markle hoe ze zich voelt nu het Britse paleis eindelijk haar versie van de feiten te horen krijgt. Markle haalt daarop uit naar ‘the firm’ (de bijnaam voor het Britse koningshuis, red.). “Ik snap niet hoe ze kunnen verwachten dat we onze mond houden terwijl ze mee onwaarheden over ons in stand houden. En als we zo het risico lopen om bepaalde zaken te verliezen… We zijn al ontzettend veel kwijtgespeeld”,  klinkt het.

(Lees verder onder de video.)

Eerder deze week publiceerde de zender CBS al twee trailers van het controversiële interview. In een eerste preview vergelijkt prins Harry hun situatie met die van zijn overleden moeder prinses Diana. “Mijn grootste angst was dat de geschiedenis zich zou herhalen. Ik ben heel erg opgelucht om hier samen met mijn vrouw te zitten en met jou te spreken”, aldus Harry. Verder vertelde prins Harry ook nog dat hij zich niet kon voorstellen hoe zijn moeder dit alleen heeft moeten doorstaan. “Wij hebben tenminste elkaar nog, zij was alleen. En voor ons was dit proces al loodzwaar.”

Het volledige interview zal op zondag 7 maart uitgezonden worden.

Video wordt geladen...