VIDEO. Kim De Witte (PVDA) roept op tot één links front in Limburg

De extreemlinkse partij PVDA reikt sp.a de hand. De Limburgse voorman Kim De Witte wil samen naar de verkiezingen gaan in één groot links front. Dat meldt TV Limburg.

tomas

PVDA heeft de wind in de zeilen, maar door het communistische verleden van extreemlinks wordt de partij door sommigen als “gevaarlijk” beschouwd. Ten onrechte, zegt Kim De Witte. “Bart De Wever en Maggie De Block schieten op ons omdat wij op een andere manier aan politiek doen. Zo verdienen onze verkozenen geen 6.000 euro per maand en halen wij onze info bijvoorbeeld niet uit statistieken, maar gaan we rechtstreeks naar de wijken. Dat maakt de anderen zenuwachtig.”

De Limburgse afdeling van PVDA verzet zich ook tegen de graaicultuur en de kloof tussen arm en rijk. Daarom wil de partij een miljonairstaks invoeren. “Volgens onze berekeningen zou de invoering van zo’n taks acht miljard euro kunnen opbrengen. Dat geld hebben we nodig om te investeren in onder andere de Noord-Zuidverbinding en de bestrijding van de kinderarmoede.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer