Getty Images/Maskot
Volledig scherm
© Getty Images/Maskot

Loonkloof tussen vrouwen en mannen licht gedaald

De loonkloof tussen mannen en vrouwen in België bedraagt 9,2 procent, zegt het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM). Zonder correctie voor arbeidsduur verdienen vrouwen zelfs gemiddeld 23,1 procent minder dan mannen. De loonkloof daalt tegenover voorgaande jaren, maar slechts traag. De lage arbeidsmarktparticipatie van vrouwen in ons land is wel problematisch.

5 reacties

  • Jan Vannuffelen

    3 jaar geleden
    Waar ik werk krijgen mannen en vrouwen evenveel. Misschien werken ze meer deeltijds dan mannen, maar dat is hun keuze. Vrouwen zijn nu eenmaal geen mannen, alhoewel sommigen dat verschil niet willen zien. Of wil men alles unisex maken. Vrouwen zijn evenwaardig aan mannen maar zijn wel anders, dat is gewoon de natuur.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    In de sportsector, duren de vrouwenmatchen minder lang dan de mannenmatchen. Men maakt met andere woorden, een onderscheid tussen mannen en vrouwen. Is daar een reden voor? Absoluut, jawel en zeker weten. Onderscheid maken tussen M en V is edel, rechtvaardig, begrijpelijk, menselijk, eerlijk en wenselijk. Dit onderscheid betekent met andere woorden, dat de slogan 'iedereen gelijk voor de wet' eigenlijk een grove onrechtvaardigheid is. Want niet iedereen is gelijk.
  • Stephaan Van Synghel

    3 jaar geleden
    Politiekers waar blijven jullie, doe daar eens iets aan
  • Luc De Wolf

    3 jaar geleden
    Dat instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen moet eerst eens voor eigen deur vegen. Van de 17 bestuursleden zijn er maar 3 mannen, de 14 anderen zijn allemaal vrouwen
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Waarom zou je geen correctie uitvoeren volgens arbeidsduur? Het is toch vrij normaal dat iemand een loon krijgt in verhouding tot de prestatie. Anders ga ik vanaf vandaag nog 3 uur per dag werken om dan te gaan klagen over mijn loon in vergelijking met iemand die een volle dagtaak uitvoert.