Zwitsers stemmen zondag over de invoering van een verbod op gezichtsbedekking. Niet over mondmaskers tegen het coronavirus, wel over het dragen van een boerka.
Volledig scherm
Zwitsers stemmen zondag over de invoering van een verbod op gezichtsbedekking. Niet over mondmaskers tegen het coronavirus, wel over het dragen van een boerka. © REUTERS

Zwitserland houdt zondag referendum over ‘boerkaverbod’

BuitenlandNet nu we door het coronavirus verplicht mondmaskers moeten dragen, houdt Zwitserland een referendum over het verbod op gezichtsbedekking. Mondmaskers tegen corona worden echter niet geviseerd. Wel dreigt in heel het land een verbod op het dragen van een boerka of nikab. Opiniepeilingen suggereren dat de Zwitsers op 7 maart voor het verbod zullen stemmen.

21 reacties

  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Iedere Zwitser kan een referendum starten als hij voldoende handtekeningen kan verzamelen voor een voorstel. Er wordt dan alleen ja of neen gestemd. En hun grondwet zegt dat het voorstel moet worden uitgevoerd. Dit is democratie en iets ander dan bollekes rood maken om na maanden van gekrakeel tussen links of rechts in te slapen en dan te hopen op de volgende verloren bollekes dag die er niets zal aan veranderen. De burger wordt totaal uitgesloten in het beleid, vandaar zijn afkeer.
  • willem coopman

    3 jaar geleden
    De enige echte democratie in geografisch Europa. Wat zijn ze daar slim geweest om uit de EU te blijven en zich de wet niet te laten spellen door BXL! Houden zo CH!
  • Harry Anthoni

    3 jaar geleden
    Daar heeft het volk tenminste nog echt inspraak.
  • anne callebaut

    3 jaar geleden
    Zeker stemmen voor het verbod. En zij die hem nog dragen na het verbod terug sturen.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    De normaalste zaak van de wereld. Als motorrijder moet ik ook mijn helm afzetten zodra ik van mijn motorfiets stap zodat ik herkenbaar ben.