Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België dient Europese Commissie van repliek over reisverbod

Het verbod op niet-essentiële reizen is een proportionele en tijdelijke maatregel die kadert in een breder beleid dat een derde golf van coronabesmettingen moet afweren. Dat antwoordt de Belgische overheid op de kritiek van de Europese Commissie.

18 reacties

  • paola nerozzi

    3 jaar geleden
    Ten eerste het verbod moet blijven tot 18april en zelf langer in België heb je ook mooie plaatsen moet niet persee buitenland ik ga ook op vakantie in het buitenland maar nu gaat het niet en ge gaat er niet aan dood als ge niet op vakantie kunt gaan en die in het buitenland werken ja daar kan niemand niks aan doen dat is werk en geen vakantie he dat hier vele het niet begrijpen soms denk ik dat mensen teveel gewend zijn eigenlijk verwend zijn zijt blij dat ge nog gezond zijt dat is wat telt
  • Johan Perdieus

    3 jaar geleden
    het is ongelofelijk dat deze regering blijft volharden in haar incompetentie. Wat voor maatregelen er ook afgekondigd worden de cijfers blijven op en neer gaan. Je mag dus wel met z'n honderd duizenden naar de kust tegen elkaar plakken op de dijk en strand. Het enige wat helpt is mondmasker, min. 1.5m afstand, handen ontsmetten zoveel mogelijk,... eigenlijk is alles tot deze essentie terug te brengen.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    "... België betoogt dat het verbod proportioneel is en dat het goede functioneren van de Europese interne markt en het grensoverschrijdende goederenverkeer wordt gevrijwaard". Raar dat men dan eerst een jaar de grenzen medisch onbewaakt heeft gelaten, en dus gedweild heeft met de kraan wijd open toen de terugkeerders uit rode zones met open armen werden ontvangen, wat wellicht voor vele extra besmettingen (en alle gevolgen van dien) heeft gezorgd. Is de regering daar zelf fier over?
  • lilianne van neylen

    3 jaar geleden
    Ze doen alsof ze stoer zijn om hun gepruts te verdoezelen! Belgie kan testen, noch testing noch controle op quarantaine geregeld krijgen! In de US kunnen ze tegen eind juni honderden miljoenen vaccins zetten, hier zullen pakweg 7 miljoen vaccins zetten nog duren tot volgend jaar. Ongelooflijk hoe wij in de wereld bekend zullen staan na deze crisis! Dankzij een regering waar in ieder geval de meeste Vlamingen niet voor gekozen hebben. Hemeltergend!
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 jaar geleden
    In andere landen moet je bij aankomst in quarantaine en dat is geen probleem voor de Comissie?