Vriend van vermoorde Sofie (27) stelt zich burgerlijke partij

De 30-jarige Brugse vriend van Sofie Muylle uit Roeselare die afgelopen weekend vermoord werd terug gevonden in Knokke, zal zich weldra burgerlijke partij stellen in de zaak. Dat heeft zijn advocaat Luc Arnou bevestigd.

jfs

“We zijn momenteel bezig met het opstellen van de nodige papieren, die we zullen neerleggen bij de onderzoeksrechter”, aldus meester Arnou. “Hij was de vriend van het slachtoffer en is volledig geschokt door de gebeurtenissen. Uiteraard wil ook hij weten wat er precies is gebeurd en bij het onderzoek betrokken worden. Mijn cliënt is kroongetuige en niet de hoofdverdachte in deze zaak.”

W.C. is afgelopen zondag één keer verhoord, zonder bijstand van een advocaat. Gedurende een pauze, hebben de speurders hem gevraagd of ze een kijkje mochten nemen bij hem thuis. Dat is ook gebeurd. Een aantal zaken werden meegenomen. Over de inhoud van de verklaringen die W.C. heeft afgelegd wil, kan en mag de advocaat niets zeggen. “Ik kan alleen maar bevestigen dat hij zijn volle medewerking heeft verleend en zal verlenen.”

Sofie Muylle werd ­zondag op het strand dood teruggevonden, op 1,2 kilometer van een ­pianobar die ze voordien had bezocht. Ze werd allicht verstikt. De vrouw zou niet aangerand zijn. Intussen blijkt uit verschillende camerabeelden dat ­Sofie Muylle vlak voor haar dood alleen door Knokke wandelde. Het maakt het raadsel alleen maar groter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER