Gerald Piers van bistro-restaurant Bottarga op de Oostendse zeedijk hoopt tegen de paasvakantie de terrasstoelen en tafels te 
kunnen zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerald Piers van bistro-restaurant Bottarga op de Oostendse zeedijk hoopt tegen de paasvakantie de terrasstoelen en tafels te kunnen zetten. © Florian Van Eenoo Photo News

Kustburgemeesters pleiten voor heropening terrasjes tegen paasvakantie: “Zonder horeca wordt massatoerisme aan kust onmogelijk”

“Zonder horeca is er deze paasvakantie geen massatoerisme in Oostende mogelijk.” Dat stelt Bart Tommelein (Open Vld), burgervader van onze ‘Koningin der badsteden’. “Na een zonnig weekend vinden we de uitwerpselen werkelijk óveral.” De tien kustburgemeesters werken aan een gezamenlijk standpunt voor de paasvakantie om aan de bevoegde instanties voor te leggen. Daarin zullen ze zowel voor een heropening van de terrassen als de strandbars pleiten.

16 reacties

  • dretie munkies

    3 jaar geleden
    Waarom wil iedereen toch naar de kust gaan terwijl er in de Ardennen zo een prachtige wandelingen kunnen gedaan worden ?
  • Marcel de Vrome

    3 jaar geleden
    Jammer dat de gratis treintickets nu niet meer geldig zijn.
  • jos duriau

    3 jaar geleden
    Tommeke Tommelein op zijn best , eerst reclameren dat de spoorwegen extra treinen heeft ingezet , als de terrasjes opengaan zal hem niet meer horen of toch voor extra treinen in te zetten misschien.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Sorry hè maar zonder terrassen heb je gewoon geen massa toerisme ,de meesten blijven thuis of gaan ergens anders naartoe.
  • Gunter van Hecke

    3 jaar geleden
    dan gaat het voor het ganse land moeten anders krijg je enorme storm om naar de zee te gaan om op horeca te kunnen genieten