© photonews

thumbnail: null
thumbnail: null

Tom Boonen loodst Gaviria naar tweede zege in Argentinië: "Het was chaotisch"

Fernando Gaviria heeft donderdag de zege in de vierde etappe van de Ronde van San Juan (Arg/2.1) op zak gestoken. De snelle Colombiaan van Quick-Step Floors, maandag al goed voor winst in de openingsetappe, was na een rit over 160,5 km met start en aankomst in San Martin de snelste in een massasprint.

vml

De vierde etappe werd zoals verwacht beslist in de spurt. Daarin kon Gaviria net als maandag opnieuw rekenen op ploegmaat Tom Boonen, die hem naar de zege piloteerde. De Colombiaan haalde het vrij makkelijk voor de Italianen Elia Viviani en Nicola Ruffoni en bezorgde het team van Patrick Lefevere al zijn derde ritzege in deze etappekoers.

Boonen: "Het was chaotisch"

“Gewoon al je teksten kopiëren van de eerste etappe”, grapte Boonen. “Alleen de sprint was nu wel helemaal anders. Maandag was de makkelijkste sprint ooit, nu was het chaotisch. Maar het werkt goed tussen ons drie. Richeze (die in de trein voor Boonen zit, nvdr.) heeft hetzelfde hoofd als ik. Die denkt altijd precies hetzelfde. Altijd kalm, nooit opgewonden. Ik weet op voorhand wat hij gaat doen.”

Het zag er in de etappe rond San Martin nochtans lang naar uit dat een kopgroep voorop zou blijven. Tot 25 kilometer van de streep bedroeg de voorsprong nog meer dan drie minuten. “Ik dacht ook even dat ze voorop zouden blijven”, aldus werkpaard Tim Declercq. “Tom had ook gezegd dat ik niet mocht werken, omdat die mannen van Bahrein nogal onnozel aan het doen waren. Maar toen begonnen ze vooraan te denken aan de overwinning en zijn wij ook beginnen werken. De veer was snel gebroken.”

De Litouwer Ramunas Navardauskas (Bahrein-Merida), woensdag winnaar van de tijrit, behoudt zijn leidersplaats. Vrijdag moet het peloton in een etappe over 162,4 km van Chimbas naar Alto Colorado, de Ronde van San Juan eindigt zondag.

Uitslag:1. Fernando Gaviria (Col/Quick-Step Floors) de 160,5 km in 3u34:442. Elia Viviani (Ita) z.t.3. Nicola Ruffoni (Ita)4. Manuel Belletti (Ita); 5. Luke Keough (VSt); 6. Andrea Guardini (Ita); 7. Carlos Eduardo Alzate (Col); 8. Marco Coledan (Ita); 9. Laureano Rosas (Arg); 10. Ramunas Navardauskas (Lit) Stand:1. Ramunas Navardauskas (Lit/Bahrein-Merida) 9u57:112. Bauke Mollema (Ned) op 0:033. Matthias Brändle (Oos) 0:074. Rémi Cavagna (Fra) 0:07; 5. Elia Viviani (Ita) 0:17; 6. Sebastian Martin Trillini (Arg) 0:19, 7. Oscar Sevilla (Spa); 8. Laureano Rosas (Arg) 0:21; 9. Tom Boonen 0:29, 10. Kanstantsin Siutsou (WRu) 0:32

Bekijk hier de volledige uitslag en stand!

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer