Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Bijna geen enkel gesprek duurt zo lang als we willen

Uit een wetenschappelijk onderzoek van Harvard University blijkt dat 98% van onze gesprekken niet eindigt wanneer we dat zouden willen.

2 reacties

  • Georges Baert

    3 jaar geleden
    Ge moet alleszins geen gesprek voeren zoals op de foto. Een gesprek voert ge met een mondmasker aan en tenminste op 2 meter van elkaar, als dat tenminste al effect heeft. De vraag is, kunnen we nog een deftig en veilig gesprek voeren, als daar oneindig veel andere mogelijkheden om dat niet te doen. Allemaal samen is dus complete bullshit. Corona bestrijdt ge het best allemaal zover mogelijk uit elkaar
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Ik heb het al lang opgegeven om te converseren met mensen. Ze vertellen iets, je luistert en antwoordt en het interesseert hen geen barst wat je zegt. Ze denken gewoon aan hetgeen ze verder willen zeggen. Of als je iets vertelt veranderen ze gewoon van onderwerp en drammen ze door om zichzelf interessant te maken. Verloren moeite. Indien iemand zo tegen mij 'praat' draai ik me om en ga gewoon iets anders en interessanters doen. Handige tip : 'sorry, ik moet je laten, ik moet snel iemand bellen'.