Donald Trump
Volledig scherm
Donald Trump © REUTERS

Democraat sleept ex-president Trump voor de rechter om bestorming parlement

Een Amerikaanse politicus die als aanklager betrokken was bij het mislukte impeachment-proces tegen Donald Trump, sleept de voormalige president nu voor de rechter. Democratisch Afgevaardigde voor Californië Eric Swalwell houdt Trump en anderen verantwoordelijk voor de gevolgen van de bestorming van het parlementsgebouw Capitool in Washington op 6 januari, berichten Amerikaanse media vrijdag.

13 reacties

  • Freddie Lamers

    3 jaar geleden
    De media doet zijn werk goed als ik hier de reacties lees. Het is makkelijk mensen te misleiden, het is veel moeilijker mensen te overtuigen dat ze misleid zijn.
  • willy zachel

    3 jaar geleden
    De IRS zou Trump eens op de korrel moeten nemen ze hebben destijds Al Capone ook zo in de gevangenis kunnen steken zuiver via financiële onregelmatigheden ! Dat Trump imperium is één grote luchtballon !
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Iedereen mag iedereen aanklagen om het even wat, dit is ook zo in België. De rechtbank moeten de klacht wel ontvankelijk verklaren. In de VS leven 280 milj. mensen. Er zullenj nog wel aanklachten komen.
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Dit worden juridische rechtszaken deze keer, geen politieke rechtszaken waarbij de Republikeinen hem uit de wind kunnen zetten. En er zitten er nog een vijftal in de pijplijn die niet van de poes zullen zijn. Zijn politieke onschendbaarheid en zijn bescherming is weg.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Kans gemist dank zij de republikeinen met een een gratis golfkaart