Toeristen zonnebaden op het strand van de badplaats Ayia Napa in Cyprus.
Volledig scherm
Toeristen zonnebaden op het strand van de badplaats Ayia Napa in Cyprus. © AFP

Cyprus opent deuren voor gevaccineerde Britse toeristen

Cyprus wil Britten die gevaccineerd zijn, vanaf 1 mei toelaten om er op vakantie te komen. Het eiland in de Middellandse Zee wil het toeristenverkeer snel weer op gang laten komen, omdat het er in economisch opzicht in grote mate afhankelijk van is.

  1. LIVE OEKRAÏNE. Eerste F-16's mogelijk volgende week al in Oekraïne
    OEKRAÏNE
    171

    LIVE OEKRAÏNE. Eerste F-16's mogelijk volgende week al in Oekraïne

    De eerste westerse F-16-gevechtsvliegtuigen zouden volgende week al in Oekraïne kunnen zijn, zegt de woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht. Bij een Russische raketaanval zijn vanmorgen vroeg nog drie mensen gedood en drie gewond geraakt in de Oekraïense havenstad Odesa. Volgens Rusland heeft Oekraïne dan weer de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Oekraïne voerde ook weer droneaanvallen uit, waardoor brand is ontstaan in een Russische olieraffinaderij. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “Iedereen is akkoord” over digitaal vaccinatiepaspoort vóór de zomer, zegt Angela Merkel na EU-top

    “Iedereen is akkoord” over digitaal vaccinatie­p­as­poort vóór de zomer, zegt Angela Merkel na EU-top

    Volgens Duits bondskanselier Angela Merkel is er een Europees akkoord over de invoering van een digitale vaccinatiepas. Het certificaat zou er voor de zomer komen, zo zei Merkel na afloop van de Europese top. Maar over de vraag of er voordelen komen voor wie zo’n pas heeft, is er helemaal nog geen eensgezindheid. Eerder had de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz - in navolging van Israël - voor een uniforme coronapas gepleit die in de hele EU geldig is. Voor hem moet die pas gevaccineerden, mensen die corona reeds onder de leden hebben gehad of mensen die recent negatief getest hebben in staat stellen om geleidelijk terug te keren naar de normaliteit én vrij te reizen tussen de Europese landen.