Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © VTM

Van Ranst: "Buitenactiviteiten toelaten is wat experts voorgesteld hadden”

Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist om meer buitenactiviteiten toe te laten. Bedoeling is de bevolking zo weer wat zuurstof te geven in de strijd tegen het coronavirus. Zo kunnen mensen met tien buiten samenkomen, als ze een mondmasker dragen en de nodige afstand bewaren. “Zolang het buiten is en die voorzorgsmaatregelen gerespecteerd worden, dan valt het risico mee”, reageerde viroloog Marc Van Ranst al voor de persconferentie bij VTM Nieuws. “Die buitenactiviteiten toelaten was ook wat we als experts voorgesteld hadden.”

12 reacties

  • Gerard Teeuws

    3 jaar geleden
    Mensen vragen respect voor hun werk
  • Gypen Leo

    3 jaar geleden
    Hebben ze zich al eens afgevraagd wat er gebeurt als men rookt: een besmet roker moet geen mondmasker opzetten en blaast elke minuut rook uit met mogelijk het virus? Kunt ge U voorstellen wat daar de gevolgen van zijn? Daar wordt niet tegen opgetreden. Men zoekt wel schuldigen: reizigers, kappers, de horeca. Maar de cijfers dalen niet. Zelf houden ze zich niet aan de regels: Van Ranst promoot bier op de markt, De Croo plant een boom met minstens 12 man rond hem, enz.
  • luc vlemincx

    3 jaar geleden
    Van Ranst denkt alles te weten zit overal tussen en bestuurd graag het land.
  • peter pierreux

    3 jaar geleden
    VR is de ziekte. Niet de oplossing.
  • Shelly Rovers

    3 jaar geleden
    Goh, de oppergod kan is een keertje optimistisch reageren. Meestal begint hij te drammen en te dreigen als de regering de mensen ook maar een piepklein beetje ademruimte gunt. Wie had dit ooit gedacht?? Wat was dat dan ook alweer in 2019 in Engeland? Zijn speach over hoe je mensen onder de duim houdt? En ze in angst kan doen leven?! Hou toch op man!! Voor mij is deze man een virus op zich!