Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Bedrijven knoeien met activiteiten om coronapremie te krijgen

Vorig jaar hebben meer dan 44.000 bedrijven en eenmanszaken een andere bedrijfsactiviteit opgegeven, waardoor ze opeens coronapremies konden aanvragen. Ook 6.353 'spookbedrijven', die al jaren geen echte bedrijfsactiviteiten meer uitoefenen, deden dat. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

164 reacties

  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Jan Geens, is de discussie dan niet een beetje correct? Diegenen die kunnen foefelen zijn de zelfstandigen, waarmee ik niet zeg dat ze allemaal foefelen, maar er zitten er veel bij omdat ze de mogelijkheid hebben. Diegenen die niet kunnen foefelen zijn de werknemers, alles staat bekend en is al eerder doorgegeven aan de staat voordat we het zelf krijgen. Het egoïstische antwoord van zelfstandigen hierop is altijd, word dan ook zelfstandige, maar daarmee is die ongelijkheid niet opgelost.
  • Wilfried Selders

    3 jaar geleden
    ik ken hier in de buurt een cafe dat het beste jaar ooit draait zonder open te zijn! met normaal amper een handvol klanten maakt je niet bepaald hoge omzetcijfers maar met de premies van staatswege heeft die nu een riant vast inkomen!
  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    België en dan vooral Vlaanderen is corrupter dan Italië ooit geweest is. Voor de rest zijn we overal de laatste, traagste, duurste, maar in corruptie en gefoefel zijn we de absolute wereldkampioen. We mogen er fier op zijn.
  • jan geens

    3 jaar geleden
    Dit zou hooguit een discussie mogen zijn tussen mensen die foefelen en niet . Niet tussen zelfstandigen en loontrekkers ... immers zonder zelfstandigen ook geen loontrekkers hoor .
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Serieuze boetes opleggen, opgevraagde steun x4 bijvoorbeeld. Eigen schuld, dikke bult,