Padeltalentjes bij TC Eeklo. Jong of oud: iedereen lijkt wel in de ban van de sport.
Volledig scherm
PREMIUM
Padeltalentjes bij TC Eeklo. Jong of oud: iedereen lijkt wel in de ban van de sport. © TC Eeklo

Padel is dé hype van het moment. Ontdek hier waar het kan en je straks zal kunnen spelen in jouw buurt: “Eén keer spelen en je bent verkocht”

Padel is hipper dan ooit. De mix tussen tennis en squash, op een terrein met glazen wanden, is de snelst groeiende sport in Vlaanderen en voor velen dé ontdekking in dit coronajaar. Door die enorme populariteit — het is racen om een plekje te bemachtigen — worden er overal extra terreinen aangelegd. Wat maakt padel zo geliefd? Wij vroegen het aan fervente (top)spelers en uitbaters van clubs. En -vooral- waar kan ik terecht in mijn buurt? En waar staan extra velden ingepland? 

  1. Hoe klein brandje leidde tot grootste drugsproces ooit met liefst 129 beklaagden: “Al die berichten op Sky ECC, dat is voor 99% gewoon blabla”
    PREMIUM

    Hoe klein brandje leidde tot grootste drugspro­ces ooit met liefst 129 beklaagden: “Al die berichten op Sky ECC, dat is voor 99% gewoon blabla”

    In het monsterproces over cocaïnehandel in ons land voor de Brusselse correctionele rechtbank vinden morgen de replieken plaats. Na vier maanden pas, want liefst 129 beklaagden zitten samen in het unieke dossier. Een Belgisch record zowaar, te danken aan een enorme cocaïnehandel vanuit Zuid-Amerika die werd ontdekt door Sky ECC en enkele Belgische ‘laboratoria’. De ontdekking van het netwerk gebeurde echter volledig toevallig. “Uit gekraakte berichten blijkt dat een topbeklaagde zich afvroeg of je iemand beter liquideert in een flat of villa.”
    Stad Brussel
  1. Bob Cools, oud-burgemeester van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”
    PREMIUM

    Bob Cools, oud-burgemees­ter van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”

    “Die (seksistische) uitspraak van Conner Rousseau over een vriendin in dat café: nooit gedacht dat een kandidaat-premier zoiets brutaals zou zeggen.” Oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools wordt uitgerekend vandaag 90 jaar, maar blijft onvermoeibaar verontwaardigd. Wij spraken hem over de staat van ’t stad en zijn politieke erfenis, maar ook over migratie. En als toemaatje: een idee voor een grootse expo in 2030. Vier uur lang, in het appartement op Linkeroever waar hij al 55 jaar lief en leed deelt met echtgenote Jacky. “Toen ik burgemeester was, heb ik één grote fout gemaakt.”
    Antwerpen
  2. UITGETEST. Het eten van dit ziekenhuis in Kortrijk is door Gault&Millau bekroond: “Een hoopje gemalen kalkoen... Het ziet er niet uit, maar het smáákt”
    PREMIUM

    UITGETEST. Het eten van dit ziekenhuis in Kortrijk is door Gault&Millau bekroond: “Een hoopje gemalen kalkoen... Het ziet er niet uit, maar het smáákt”

    Ziekenhuis az groeninge in Kortrijk bereidt elk jaar 292.000 maaltijden voor patiënten en dat die gesmaakt worden, is ook culinaire gids Gault&Millau opgevallen. Zij beloonde net als vorig jaar het ziekenhuis met een kwaliteitslabel. Het sein om zelf eens een tiental gerechtjes te proeven. En na te gaan hoe alles in het werk gesteld wordt om alles nóg lekkerder te maken. “Een culinair recensente reed speciaal vanuit Italië naar hier om te proeven. We hebben haar zelfs het recept van onze currysaus bezorgd.”
    Kortrijk