VIDEO. De bakker hangt pistolets aan de deur, dieven gaan er vaker dan lief mee lopen

In de nacht van woensdag op donderdag vond een acuut geval van broodroof plaats in Zeebrugge. De dief werd op camera vastgelegd, maar is quasi onherkenbaar. “Dit is al lang niet de eerste keer meer dat dit gebeurt.”

Dieter De Milde en Tim Lescrauwaet

's Morgens heeft het cliënteel van café The Sailor in de Wandelaarstraat in Zeebrugge de mogelijkheid om te genieten van een vers pistoletje bij hun soep. De pistolets worden daags voordien besteld en worden door de bakker 's morgens ‘aan huis’ geleverd. Dat mag letterlijk genomen worden want de bestelling wordt gewoonlijk aan de voordeur gehangen.

Gisteren moesten de klanten van The Sailor evenwel op hun honger blijven zitten, want toen de uitbaatster de deur opendeed was geen brood te bespeuren. Daarop werden meteen de camerabeelden geraadpleegd en zag de uitbaatster op de beelden hoe een dief in de vroege uurtjes ongegeneerd hun levering van de deur afnam en ermee aan de haal ging.

“Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt”, zegt uitbaatster Shirley Cattoor die al vijftien jaar het café openhoudt. “Om de zoveel tijd is iemand met mijn levering aan de haal en ik ben dat beu.” Daarom besliste ze om het filmpje op Facebook te gooien in de hoop dat iemand de dader zou herkennen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen