Beyhan kookt: Kadayif (zoete deegsliertjes)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke kadayif klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 500 gram tel kadayif (deegsliertjes) (je kan deze kopen bij de Turkse supermarkt), 200 gram gemalen walnoten, 200 gram boter. Voor de siroop: 4 glazen suiker, 3 glazen water, 1 eetlepel vers citroensap.

Bereiding: - Trek de draden van de kadayif uit elkaar in een grote kom. - Smelt de boter in een pannetje en giet dit over de kadayif. Meng de boter goed door de kadayif met je handen. - Neem een bakplaat (30 op 40 cm) en beboter ze. - Verspreid de helft van de deegslierten over de bodem en druk goed aan. (Je kan hiervoor een aardappelstamper gebruiken.) - Verspreid de stukjes walnoot er overheen en bedek dit met de andere helft van de deegslierten. Druk dit weer goed aan. - Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius en bak de kadayif tot hij goudbruin gekleurd is. - Laat de kadayif afkoelen. - Maak de siroop klaar: breng de suiker, het water en het citroensap aan de kook en laat het op een heel zacht vuur 5 minuten indikken.- Schenk de warme siroop over de kadayif. Het deeg zal alle siroop absorberen. - Snijd de kadayif in stukjes! Smakelijk!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer