BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Imposante Van der Poel knalt Alaphilippe uit het wiel op slotklim en wint Strade Bianche

WielrennenMathieu van der Poel heeft op indrukwekkende wijze de Strade Bianche gewonnen. De Nederlandse kampioen rekende op de slotklim met een verschroeiende versnelling af met wereldkampioen Julian Alaphilippe. Voormalig Tourwinnaar Egan Bernal maakte het podium compleet. Een aanvankelijk sterke Wout van Aert toonde in de finale tekenen van zwakte, maar vocht terug en eindigde nog als vierde.

90 reacties

  • Joeri Hermans

    3 jaar geleden
    Els Martin klopt, het zal nog een mooi seizoen worden.
  • Marcus Vadis

    3 jaar geleden
    Als je de resultaten van de afgelopen jaren vergelijkt, is MVDP de (veel) betere veldrijder. Op de weg zijn de resultaten van MVDP en WVA vergelijkbaar. Beide coureurs hebben al mooie wedstrijden gewonnen. De vorm van de dag zal bepalend zijn. WVA zal ook zijn koersen gaan winnen. Op dit moment is MVDP de beste wegrenner. Van beide renners gaan we nog mooie dingen zien.
  • jan sergooris

    3 jaar geleden
    Te weinig koersritme Van Aert? Als je de beste renners kunt volgen tot op 10km v/h einde mankeer je geen koersritme.Maar zit je wel degelijk in een goede vorm.Zwak excuse vind ik dan.
  • Els Martin

    3 jaar geleden
    Joeri Hermans watrages, t moet nog komen, kenners... Mathieu is gewonnen en dat telt. De rest van t seizoen zullen we nog wel zien. Elke koers moet eerst gereden worden
  • marc van neerveldt

    3 jaar geleden
    Als dit en als dat blablabla de beste renner ter wereld op dit ogenblik heeft gewonnen en daarmee basta