Bernie Sanders kreeg niet voldoende steun voor zijn voorstel.
Volledig scherm
Bernie Sanders kreeg niet voldoende steun voor zijn voorstel. © AFP

Minimumloon 15 dollar sneuvelt in Amerikaanse Senaat: ook 8 Democraten stemmen tegen

Een voorstel van de linkse senator Bernie Sanders om het minimumloon in de Verenigde Staten te verhogen naar 15 dollar (12,60 euro) per uur heeft het mede door acht Democratische senatoren niet gehaald in de Senaat.

21 reacties

  • Jean West

    3 jaar geleden
    Als men in de horeca werkt en zijn werk goed doet komt daar een pak bij van tips die automatisch bij de rekening komen.
  • Filip Vanlaeken

    3 jaar geleden
    In amerika is er nog wat industrie en productie. Ondanks het lage minimumloon hebben vakbonden hier en daar hogere afgedwongen, dan verdwijnen de jobs steevast naar Mexico of elders. Gelukkig ligt de VS redelijk geisoleerd. Ze moeten hier eens komen naar het drama van hoge loonkost. Amper nog werkgelegenheid, zeker noet voor arbeiders, jarenlang sluiting van grote fabrieken.
  • Abraham Lepelaar

    3 jaar geleden
    Knap van degenen die niet akkoord waren om het minimum loon te verhogen. Ik hoop dat ze ook eens minstens 1 MND gaan werken aan dat loon nog beter dat ze de rest van het jaar aan dat lage loon betaald worden. Wat een uitbuiters
  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    lisette brees en als ze er eentje zetten met een bankrekening van 10 dollar is het voor jullie een communist. Het zal ook nooit goed zijn he? Het gaat er niet om wat hij heeft, het gaat erom wat hij probeert te doen. In tegenstelling tot Trump die "miljarden" bezit en de rijken nog wat rijker maakte. Toen was jij wel erg stil zeker ?
  • Hans Mannaerts

    3 jaar geleden
    Wetgeving over minimumloon heeft niets te zoeken in de financieringswet voor covid steunmaatregelen. Dat dit is afgekeurd is dan ook niet vreemd. Behandel het goed met de nodige debatten ipv het er snel door te jagen.
  1. En plots is Israël een van de favorieten voor het Songfestival: “Als Israël wint, is het voortbestaan van de wedstrijd in gevaar”
    PREMIUM
    Eurovisiesongfestival

    En plots is Israël een van de favorieten voor het Songfesti­val: “Als Israël wint, is het voortbe­staan van de wedstrijd in gevaar”

    Al maanden is er ophef over het feit of het land wel mag meedoen aan het Eurovisiesongfestival, maar we zijn één dag voor de grote finale en plots is Israël zelfs favoriet om de liedjeswedstrijd zowaar te winnen. Zou een zege van Eden Golan met ‘Hurricane’ ook het Songfestival omver blazen? Hoe komt dat Israël opeens zo’n grote kans maakt? Kenners van het festival én Europa blikken vooruit. “Kunnen we alles nog even in proportie zien?”
  2. KIJK. Burgers verlaten Vovtsjansk met tranen in de ogen door Russisch grondoffensief: “Je kan hier elk moment sterven”

    KIJK. Burgers verlaten Vovtsjansk met tranen in de ogen door Russisch grondoffen­sief: “Je kan hier elk moment sterven”

    Met gevulde zakken en tranen in de ogen verlaten de inwoners van de grensregio bij Charkiv hun huizen. Rusland lanceerde er een nieuw grondoffensief en heeft geprobeerd om met gepantserde voertuigen de grens over te steken. De ene na de andere luchtaanval vindt er plaats en vele woningen zijn compleet vernield. Militairen en vrijwilligers zetten zich in om burgers te evacueren, aangezien de situatie levensgevaarlijk is. “Het is onbeschrijfelijk wat er de laatste dagen is gebeurd. Ik kan nu of binnen enkele uren sterven”, vertelt Valentyna Hrevnova (75) aan een journalist ter plaatse.