Wat een held: milieubewuste student ruimt in z’n eentje strand op

© if

Aaron Fabrice (19) uit Oostduinkerke heeft een heel weekend lang het strand in Nieuwpoort aan het Oosterstaketsel geruimd.

Mark Maes

“Ik verzamelde zaterdag in mijn eentje 103 kilo afval op een strook van amper driehonderd meter”, zegt hij. “De zondag deed ik voort en kon ik gelukkig rekenen op enkele hulpvaardige mensen, onder wie Luc David en enkele kajakkers. Ik wil zo de mensen bewust maken van het probleem dat achtergelaten plastic meebrengt voor de natuur. Veel afval spoelt ook aan na een storm, zoals de voorbije weken het geval was. Vooral de jongeren wil ik aanzetten om zelf ook eens de handen uit de mouwen te steken en afvalbewuster te denken. Behalve plastic voorwerpen lagen er ook veel stukken van nylon visnetten en andere rommel. We moeten voorkomen dat al dat afval weer in zee terechtkomt. Ik ben van plan nog zulke acties te ondernemen en reken op steun.”

Volgend weekend wil hij het strand tussen Nieuwpoort en Westende aanpakken. “Rommel komt niet alleen in de oceanen voor, maar ook bij ons en vaak zijn toeristen daarvan de oorzaak. De zee is mijn grootste passie. Alleen samen kunnen we het plasticprobleem in de wereld oplossen. Veel mensen weten niet dat plastic uiteindelijk ook in onze voedselketen terechtkomt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen