Groep gangsters pleegt overval op Carrefour vlak sluitingstijd

© bfs

Het warenhuis Carrefour op het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas is overvallen door een gewapende bende. De gangsters sloegen dinsdagavond toe vlak voor sluitingstijd. De omvang van hun buit is nog onduidelijk. Niemand werd gewond.

Bert Foubert

De feiten vonden plaats kort voor 20 uur. Een groep gangsters viel toen de supermarkt binnen en eiste geld van het aanwezige personeel. Een van de mannen was gewapend. “Het filiaal werd inderdaad het slachtoffer van een overval”, bevestigt woordvoerder Baptiste van Outryve van Carrefour. “Gelukkig vielen er bij de overval geen gewonden. Ons personeel is opgeleid om juist te reageren in zulke situaties. Over de precieze omvang van de buit kunnen we geen verdere info kwijt.”

Daders gefilmd

Ook de identiteit van de daders is voorlopig nog onduidelijk. Zowel de politie als het parket van Dendermonde blijven karig met commentaar. “In deze fase kunnen we nog niet veel informatie geven”, zegt woordvoerster Katrien Borms van het parket van Dendermonde. “Dat is in het belang van het verder onderzoek.”

Het is zo goed als zeker dat de daders gefilmd werden voor, tijdens en na de overval. Of de camerabeelden ook bruikbaar zijn, is voorlopig niet duidelijk.

Voor het warenhuis Carrefour is het op deze locatie een van de eerste keren dat ze te maken kregen met een gewapende overval van deze omvang. “Al ons personeel weet hoe het precies moet handelen”, verduidelijkt van Outryve.

“De mensen weten wat ze moeten doen en zeggen, als er zich dergelijke feiten voordoen. Dat is trouwens niet alleen het geval bij een overval. Ook om conflicten met klanten op te lossen zijn ze opgeleid.”

Voor de werknemers die aanwezig waren tijdens de gewapende overval van dinsdagavond voorziet Carrefour extra psychologische hulp. “Zulke feiten maken op iedereen veel indruk. We hebben een speciale dienst waar het personeel terecht kan als ze behoefte hebben aan een gesprek of extra steun. Of ze daar al dan niet op ingaan, blijft uiteraard hun eigen keuze.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen