President Joe Biden.
Volledig scherm
President Joe Biden. © REUTERS

Amerikaanse Senaat keurt relanceplan van Biden van 1,9 biljoen dollar goed: “Gigantische stap voorwaarts”

De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met een steunpakket van 1.900 miljard dollar (1.595 miljard euro) dat president Joe Biden heeft voorgesteld. Het pakket steunmaatregelen dat de Amerikanen uit de coronacrisis moet helpen, werd aangenomen met 50 tegen 49 stemmen. Eén Republikeinse Senator was afwezig door een sterfgeval in de familie. Het werd een marathonzitting van 24 uur. De president heeft het over een “nieuwe gigantische stap voorwaarts richting de belofte dat er hulp op komst is”.

23 reacties

  • Erwin Van Roy

    3 jaar geleden
    Karel Tichmann het bedrag dat u opnoemt daar kom ik nog ver niet aan met mijn inkomen en dat van mijn vrouw te samen. Maar we leven niet in armoede ik heb geen schulden maar ik kan ook maar 1 keer per 2 jaar op reis gaan. Gezondheid is de belangrijkste factor voor mij.
  • jan janssens

    3 jaar geleden
    Alle plannen van Trump werden door de democraten afgebroken en blok gezet en nu kan alles ineens wel . Ik denk dat er al veel amerikanen zijn die spijt hebben dat ze op biden hebben gestemd
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Daan roos ik zou al tevreden zijn in België met de helft want dan verdien ik 35.000 euro. Hoeveel zijn er die dit in België niet verdiene?
  • Alan Janssen

    3 jaar geleden
    Plan was helemaal niet van Trump verschilt op alle vlakken. Trump wilde in oktober 2000€ per Amerikaan, maar dit was duidelijk een verkiezingstunt en terug gevloten door zijn eigen partij. De intentie waarmee je iets doet is net zo belangrijk dan iets te doen.
  • Daan Roos

    3 jaar geleden
    Bijna iedereen krijgt 1.400 dollar dus bijna iedereen verdient minder dan 75.000 dollar?