Wannes Leirs, bioloog aan de UAntwerpen, vangt bruine ratten in de Antwerpse Ruien om ze nadien in het labo te laten testen op SARS-CoV-2.
Volledig scherm
PREMIUM
Wannes Leirs, bioloog aan de UAntwerpen, vangt bruine ratten in de Antwerpse Ruien om ze nadien in het labo te laten testen op SARS-CoV-2. © RV

Kunnen wilde dieren ervoor zorgen dat corona nooit meer van deze planeet verdwijnt?

De Universiteit Antwerpen onderzoekt welke dieren in ons land vatbaar zijn voor SARS-CoV-2, het virus dat corona veroorzaakt. De ratten in de Antwerpse riolen werden al onder loep genomen. In de zoo wordt nagegaan of verzorgers of bezoekers zoogdieren besmet hebben. Maar waarom willen we dit zo graag weten? En als wilde dieren geïnfecteerd raken met corona, betekent dit dan dat dit virus nooit meer van onze planeet zal verdwijnen?

19 reacties

  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Het zou interessant zijn als griep en corona in 1 vaccin zou kunnen gecombineerd worden, op die manier zijn we telkens tegen alle nieuwe virusvarianten beschermd.
  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Overbevolking doet dat zeker, en zorgt daarenboven voor de klimaatopwarming.
  • Jan Janssens

    3 jaar geleden
    Natuurlijk verdwijnt corona niet meer. We weten al lang dat nertsen, apen en wellicht nog een heel pak meer dieren corona krijgen. Indien zij het krijgen, betekent dit dat het in dieren zal muteren en zal terugkomen. Dat is dan ook de reden waarom ik geen vaccin wil. Liever een goed getraind immuunsysteem dan een onnodig vaccin waar je telkens maar 6 maanden zekerheid door krijgt. Kijk naar de Vaccinatie Greenpass die eraan komt, die zal maar 6 maanden geldig zijn, ze weten goed genoeg waarom.
  • Mike Rodik

    3 jaar geleden
    hou de paniek erin ...goe voor de verkoop van de boekskes
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    De natuur herstelt zichzelf