Petr Yan
Volledig scherm
Petr Yan © rv

UFC-wereld ontstemd nadat Rus zijn opponent “walgelijke” kniestoot in gezicht geeft tijdens titelmatch in Vegas

UFCOngezien tafereel in de UFC. In een van de drie titelgevechten gisteravond in Las Vegas is Bantamgewichtkampioen Petr Yan (28) gediskwalificeerd. De Rus deed zijn bijnaam ‘No Mercy’ alle eer aan door zijn opponent Aljamain Sterling (31) een kniestoot in het gezicht te geven, wat verboden is. Achteraf gaf Yan toe dat hij in de fout ging. 

7 reacties

  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Hoe ? Alles is toch toegestaan ? Nee, allez dan. Misschien toch maar gewoon boksen met handschoenen ?
  • Jan Delafontaine

    3 jaar geleden
    Het werd duidelijk gezegd door commentator Daniel Cormier. Yan vroeg aan zijn trainers "mag ik nu trappen of niet?" en hij kreeg als antwoord "ja doe maar".
  • Thomas Bruyninckx

    3 jaar geleden
    Eerst en vooral een knie in het gezicht is niet verboden. Enkel als de tegenstander op de grond ligt,of tenminste 1knie op de grond heeft of 1 hand de grond raakt. Maar anders niet verboden zoals jullie hier zeggen. In dit geval wel een illegal strike omdat Sterling 1 knie op de grond had.
  • WILMA ULRIX

    3 jaar geleden
    Het was niet zijn bedoeling om een kniestoot te geven. Waarom doe je het dan. Het was ofwel een reflex en dan is het dus een gewoonte of het is geen gewoonte en dan deed je het met opzet. Meer mogelijkheden zijn er niet.
  • Filip Vanlaeken

    3 jaar geleden
    De regels goed toegepast en hij heeft zich verontschuldigd, dat is al een goed begin. Beetje schorsing en voila. Is een goede les voor elke sporter.