Direct naar artikelinhoud
NieuwsHoreca

Nu al bijna 20.000 reserveringen voor als de restaurants weer open gaan

Nu al bijna 20.000 reserveringen voor als de restaurants weer open gaan
Beeld ANP

Op het Overlegcomité van vorige vrijdag werd de datum van 1 mei naar voren geschoven om de horeca te heropenen, net geen 200 dagen na de sluiting in oktober. Dat lieten de Vlamingen zich geen twee keer zeggen. Bij het grootste reserveringsplatform voor restaurants, Tablebooker, hebben maar liefst al 18.000 klanten hun restaurantbezoek verzekerd.

en

Video wordt geladen...

“We hebben meteen sinds de aankondiging van de restaurants op 1 mei gezien dat de consument intensief is beginnen reserveren. We zitten nu al op 18.000 gereserveerde plaatsten”, vertelt Paul Slootmans, CEO van Tablebooker, aan VTM NIEUWS

Ook chef Broes van restaurant ‘t Vijfde Seizoen in Aalter staat te popelen om op 1 mei de deuren opnieuw te openen en zijn klanten te verwelkomen. “Het is hier nu een opslagruimte voor take-away. We gaan blij zijn als we opnieuw tafels, stoelen en een mooi gedekte tafel kunnen zetten. Er hebben nu al een 400-tal klanten gereserveerd”. 

“Als ze telefonisch reserveren voor acht of tien personen, zeggen we ook: het is een doel en perspectief, maar het is nog geen zekerheid. Het is afwachten maar we zijn optimistisch”, sluit hij af.