Alles in één: 3 smakelijke eenpansgerechten die je zonder veel moeite op tafel zet
Niets zo makkelijk als koken in één pan. Met een minimum aan moeite en weinig afwas tover je deze drie smakelijke gerechten op tafel.
1. Vegetarische pasta met paprika-tomatensaus en mozzarella
Voor 4 personen • 40 min.
Dit heb je nodig
• 1 rode ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, geperst • 2 rode puntpaprika’s • 2 stengels selder • 200 g kerstomaten, gehalveerd • 400 g tomatenblokjes uit blik • 1 groentebouillonblokje • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden • 300 g kleine pasta, bv. cavatelli • 60 g geraspte mozzarella • bosje basilicum • olijfolie • peper en zout
Zo ga je te werk
1. Verwarm de grill van de oven. Snij de paprika’s en selder in blokjes.
2. Bak de ui met de knoflook in olijfolie glazig in een ovenbestendige pan. Voeg de paprika, selder en kerstomaatjes toe en bak even mee. Roer er de tomatenblokjes onder, giet er 400 ml water bij, verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en een beetje zout. Schep goed om.
3. Breng aan de kook en roer er nu de pasta onder. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur iets lager en laat ongeveer 7 à 10 minuten koken.
4. Verdeel de mozzarella over de pasta. Zet 10 minuten in de oven tot de mozzarella goudbruin ziet. Werk af met basilicum.
TIP: Geef de pasta wat extra pit met een snuf chillipoeder.
2. Belgisch vispotje
Voor 4 personen • 35 min.
Dit heb je nodig
• 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, geperst • 1 stengel prei, in ringen gesneden • 2 el bloem • 300 g krieltjes, in plakjes • 500 ml melk • 700 ml visbouillon • 600 g mix Belgische vissen (bv. rode poon, zeebaars, zeewolf) • 200 g maïskorrels • 1 el citroensap • 2 el fijngehakte peterselie • broodstengels • arachideolie • peper en zout
Zo ga je te werk
1. Fruit de ui met de look in olie glazig. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 minuut verder.
2. Voeg de krieltjes toe en giet er de melk en visbouillon bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
3. Snij de vis in blokjes en voeg, samen met de maïs, toe. Laat de stoofpot nog 5 minuten zachtjes koken en breng dan op smaak met citroensap, peper en zout.
4. Schep de soep in diepe borden en werk af met de peterselie. Serveer met broodstengels.
TIP: Ook lekker met extra venusschelpen of mosseltjes.
3. Goulash met wodka
Voor 4 personen • 3 uur
Dit heb je nodig
• 1 kg rundvlees (schouder) • bloem • 1 grote ui, gesnipperd • 2 paprika’s, in blokjes • 2 tl paprikapoeder • snuif kaneelpoeder • 70 g tomatenpuree • scheutje wodka • 750 ml runderbouillon • 2 laurierblaadjes • 2 tl verse tijmblaadjes • 2 wortelen, in schuine stukken • boter • peper
Zo ga je te werk
1. Snij het vlees in blokjes en wentel ze door wat bloem. Bak het vlees rondom bruin in hete boter. Voeg de ui en paprikablokjes toe en kruid met het paprikapoeder en kaneel. Roerbak 2 minuten.
2. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat even mee bakken. Giet er een scheut wodka bij en flambeer. Voeg de bouillon, laurier en tijm toe. Breng het geheel aan de kook, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 2 tot 2,5 uur zachtjes pruttelen. Voeg de wortelen na 1,5 uur toe en roer de goulash goed door.
3. Haal de deksel van de pan en laat de goulash nog 10 minuten verder inkoken.
TIP: Serveer de goulash met wat zure room en stokbrood.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Decadente comfortfood kan wél licht en voedzaam zijn: 3 ovengerechten die het bewijzen
Een drukke werkdag of luilekker weekend? Ovengerechten kan je gemakkelijk op voorhand maken. En comfortfood hoeft, in tegenstelling tot wat je vast denkt, helemaal geen zware kost te zijn. Deze recepten met een gezonde twist bewijzen het, en doen je ongetwijfeld watertanden. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen