© RR

Dader gijzeling kerk roept op tot meer aanslagen

Amaq, het persagentschap van Islamitische Staat (ISIS) heeft een video verspreid waarin Abdel Malik Petitjean (19) moslims oproept aanslagen te plegen in Frankrijk en andere landen die tot de internationale coalitie tegen de terreurorganisatie behoren. Petitjean was één van de twee jongemannen die dinsdag een priester vermoorden in een kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray.

rvs

“Ik richt mij tot al mijn broeders-moslims”, aldus Abdel Malik Petitjean. “Sla toe in Frankrijk en in andere landen van de internationale coalitie. We willen de overwinning voor de islam, niet voor onze eigen persoon.”

In de video richt Abdel Malik Petitjean zich tot Frans president François Hollande en premier Manuel Valls. “Wij zijn vastberaden jongeren. Wij zullen jullie land een slag toebrengen. De tijden veranderen: jullie zullen ondergaan wat onze broeders hebben ondergaan.”

Abdel Malik Petitjean viel dinsdagochtend samen met Adel Kermiche (19) een kerk binnen in Saint-Etienne-du-Rouvray. Ze gijzelden er vijf mensen, waaronder een priester die ze de keel oversneden. Een andere gijzelaar raakte levensgevaarlijk gewond, maar hij overleefde de aanval.

Agenten schoten de twee daders dood toen ze buiten kwamen. Ze zouden toen ‘Allah Akbar’ (God is groot) geroepen hebben. Later bleek dat de twee in een video trouw hadden gezworen aan Islamitische Staat (ISIS). De aanslag werd dan ook opgeëist door ISIS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER