Sambi Lokonga droeg tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen een witte aanvoerdersband over de regenboogband, waarmee de Pro League wilde optreden tegen homofobie.
Volledig scherm
Sambi Lokonga droeg tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen een witte aanvoerdersband over de regenboogband, waarmee de Pro League wilde optreden tegen homofobie. © BELGA

Sambi Lokonga zal zondag tegen Genk met regenboogband spelen die wel zichtbaar is

AnderlechtAnderlecht-speler Albert Sambi Lokonga heeft dit weekend zijn witte kapiteinsband gedragen boven zijn regenboogband. Die droegen alle aanvoerders om homofobie te veroordelen en diversiteit aan te moedigen, maar Sambi Lokonga leek dus niet voluit mee te doen. De Pro League is furieus: “Dit is bijzonder ongelukkig.” Sambi Lokonga liet inmiddels weten dat hij tegen Genk zondag de regenboogband zal dragen “op een meer zichtbare manier”.

64 reacties

  • Rik Cappelle

    3 jaar geleden
    En ik zeg dat Gaston Foubert gelijk heeft. Voila.
  • André Vermaelen

    3 jaar geleden
    De kleedkamer van Anderlecht is betrokken partij volgens Vandenborre.
  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    Dit is er echt zwaar over iedereen heeft recht op vrije mening de voetbalbond zou beter eerst de corruptie en bedrog aanpakken dan iemand te verplichten mee te doen aan dat gedoe
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Holebi's hebben in België evenveel rechten als ieder ander. Het is strafbaar om die rechten niet te erkennen.
  • H. Anckaert

    3 jaar geleden
    Vijgen na Pasen. Kompany dit is ook jou taak net als je ganse groep begeleiders. Dit is al evengied als het spel van RSCA!