© rr

Nieuw op Belgische ‘most wanted’-lijst: een dwerg, een duiveluitdrijver en een verkrachter van Amerikaanse toeristes

De politie heeft een derde gangster kunnen schrappen van de lijst van meest gezochte criminelen in ons land. Het gaat om de 40-jarige Jamal El Hayani, die in Spanje werd opgepakt. In de plaats zijn er nu drie nieuwe criminelen op de lijst verschenen: een dwerg die mensen gijzelde, een duiveluitdrijver en een man die Amerikaanse toeristes naar zijn flat lokte en verkrachtte.

boj

De opgepakte Jamal El Hayani maakte deel uit van een criminele organisatie die op grote schaal en op professionele wijze valse documenten in-en uitvoerde, vervaardigde en verhandelde voor het faciliteren van mensenhandel. Hij werd hiervoor door de rechtbank van eerste aanleg te Brussel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar met onmiddellijke aanhouding, maar vluchtte naar het buitenland. Na Marc De Block en Gabriel Fodderie is El Hayani de derde zware jongen op de ‘most wanted’-lijst die opgepakt kon worden.

De drie nieuwe criminelen op de lijst:

Aza Petrovic: de dwerg

© rr

De ex-Joegoslaaf Aza Petrovic (30), bijgenaamd de dwerg, werd op 10 oktober 2016 tot een gevangenisstraf van 6 jaar veroordeeld door de Correctionele rechtbank van Henegouwen wegens diefstal met geweld en gijzeling.

Op 11 juni 2014 drongen vijf gewapende en gemaskerde criminelen de woning binnen van een echtpaar te La Louviëre. De slachtoffers werden gekneveld, een prop in de mond geduwd en met de dood bedreigd om alle gelden af te geven. De daders stalen hun Mercedes E350 CDI, de bankkaarten en hun juwelen.

Aza Petrovic nam deel aan deze raid en zijn taak bestond erin de omgeving, het huis en de gewoontes van het echtpaar vooraf te observeren en bij de uitvoering ervan de bewaking te verzekeren.

De slachtoffers zijn door deze gewelddaden blijvend fysisch gehandicapt.

Othmane Galouby: de duiveluitdrijver

© rr

De Marokkaan Othmane Galouby werd op 25 maart 2016 tot een gevangenisstraf van 10 jaar veroordeeld door het Hof van Beroep van Antwerpen wegens zware opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

De 34-jarig eman deed zich voor als een Islamitische gebedsgenezer om het 18-jarig meisje Layla A. van boze geesten (djinns) te verdrijven.

De gebedsgenezer heeft op drie dagen verschillende sessies uitgevoerd. Hij las voor uit de Koran, liet Layla gezegend water over haar eten besprenkelen, liet haar ruiken aan musk en smeerde haar in met olijfolie.

De ergste foltering gebeurde in de nacht van 9 op 10 oktober 2009 toen GALOUBY het slachtoffer tot tweemaal toe heeft overgoten met kokend water. Daarna bracht hij op de buik en de knieën van Layla een bijtende soda aan, een stof die zelfs na het overlijden van het meisje in haar lichaam bleef nawerken.

Ali Bounou: de verkrachter

© rr

Ali Bounou (28) werd op 18 januari 2010 tot een gevangenisstraf van 10 jaar veroordeeld door de rechtbank van Eerste Aanleg van Brussel wegens ontvoering, diefstallen met geweld en verkrachtingen.

In de nacht van 28 op 29 mei 2009 wordt een vrouw met geweld in een voertuig gesleurd en naar een appartement vlakbij het Zuidstation in Brussel gebracht. In het voertuig zit de voortvluchtige samen met drie kompanen. De vrouw wordt in het appartement gewelddadig verkracht maar kan ontsnappen tijdens een discussie tussen de daders over haar lot.

In de nacht van 11 op 12 juni 2009 slaagt de Marokkaan erin om twee Amerikaanse toeristen te overhalen om een glas te drinken en hen Brussel te laten bezichtigen. De jonge vrouwen worden echter meegelokt naar een appartement waar ze worden opgesloten en door Ali Bounou en een mededader meerdere keren worden verkracht. Ze slagen erin om, op een ogenblik van onoplettendheid van de verkrachters, langs het balkon te ontsnappen.

Hebt u meer informatie of een tip over deze personen, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail djo.perm@police.belgium.eu.

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer