AP
Volledig scherm
© AP

OVERZICHT. In deze Europese landen gaan coronacijfers weer helemaal verkeerde kant uit

Het leek begin februari even de goede richting uit te gaan met de Europese coronacijfers. Overal waren dalingen te zien in de tabellen en die positieve vibe werd nog versterkt omdat de aangekondigde vaccinatiecampagnes in heel Europa eindelijk uit de startblokken geschoten waren. Maar sinds een drietal weken gaan de curves in enkele landen weer helemaal de verkeerde kant uit. Opvallend: er zijn ook enkele vakantiebestemmingen bij.

45 reacties

  • Julien Cuypers

    3 jaar geleden
    Er is hierin maar één oplossing en dat is vaccineren, vaccineren en vaccineren. Maar daar wringt het schoentje natuurlijk in dit land. Elke dag zijn er excuses om niet te moeten vaccineren en telkens terug zijn het de vaccinaties die er te kort zouden zijn. Maar dit zijn natuurlijk drogredenen, want andere Europese landen zoals Denemarken hebben dit probleem OOK. Deze vaccinatie campagne wordt geleid door veel te veel mensen, die elk hun gelijk willen halen. Bijkomend nog eens 8 ministers.
  • Michael Dubois

    3 jaar geleden
    De besmettigen liggen hoger dan met kerst en toen mocht er niets en nu gaan ze wat versoepelen, het is nog steeds 1 grote soap waar je serieus begint aan te twijfelen aan hun waarheden
  • Toon Schouteden

    3 jaar geleden
    En dat tikt de EU België op de vingers omdat de grenzen hier (in principe) dicht blijven. Een goed jaar geleden hinkte de EU achterop en ze heeft de achterstand nog steeds niet goedgemaakt. Een peperdure organisatie die uiteindelijk haar geld niet genoeg waard is.
  • Anja Lemmens

    3 jaar geleden
    Is wel straf, enkele dagen geleden waren dat de landen die terug toeristen ontvangen en nu plots juist enkel die landen die hogere besmettinggraad hebben. Ik zal u zeggen wat er gebeurd, binnenkort moet België de grenzen openstellen en zich houden aan de Europese wetten en kleurcodering dus vlug nog wat paniek zaaien onder de bevolking. Hier in België is alles toegestaan wat de economie steunt, an de rest is verboden.
  • Geert Fredrix

    3 jaar geleden
    Tja, je hebt 2 keuzes. Of iedereen opsluiten tot ze gevaccineerd zijn en hopen op het beste. Of iedereen gewoon laten doen en de doden erbij nemen. Er zijn geen tussenoplossingen. Ik ben voor de tweede, we zijn toch met te veel op deze planeet. Natuurlijke selectie noemen ze dat.