Bart en zijn partner Gil in hun vakantiewoning in Nieuwpoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart en zijn partner Gil in hun vakantiewoning in Nieuwpoort. © Jan Verlinde

Dit huisje van architect Bart van amper 85 m² zit vol verwijzingen naar de zee

BinnenkijkerElke week kijkt onze woonexpert binnen in een opmerkelijke woning. Met zijn bureau Lens°Ass realiseerde Bart Lens al tal van grote projecten in ons land, waaronder het Hasseltse gerechtsgebouw dat hij in een samenwerking realiseerde. Maar de architect haalt evengoed voldoening uit de renovatie van een piepklein huis, zoals zijn weekendverblijf in Nieuwpoort. De zee is er nooit veraf. Letterlijk en figuurlijk. 

  1. Welk beleggingsplatform is het goedkoopst nu tarieven bij Saxo Bank zo dalen? Onze geldexpert vergelijkt 12 spelers
    PREMIUM

    Welk beleggings­plat­form is het goedkoopst nu tarieven bij Saxo Bank zo dalen? Onze geldexpert vergelijkt 12 spelers

    Als je belegt in aandelen en ETF’s, is Saxo Bank sinds hun stevige tariefverlaging de goedkoopste Belgische onlinebroker om dat bij te doen. Maar wat met geliefde buitenlandse spelers, zoals Lynx en Degiro? Onze geldexpert Pascal Paepen legt bloot waarop je inboet bij zulke goedkope brokers en vergelijkt de 12 populairste platformen qua kosten: “Als dit type belegger kan je gerust voor een duurdere broker kiezen.”
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.