Een update van honderden Tesla's tegelijk is een indrukwekkend gezicht.
Volledig scherm
Een update van honderden Tesla's tegelijk is een indrukwekkend gezicht. © Reddit

Zo ziet het eruit als honderden Tesla's tegelijk een update krijgen via internet

Een aantal moderne auto’s kan zogeheten Over-the-Air-updates ontvangen om ze te verbeteren. Dé update-kampioen is echter Tesla, dat onlangs vele honderden auto’s tegelijkertijd een update gaf.

24 reacties

  • Bart De Kort

    3 jaar geleden
    Een goede hakker - zoals Carolus Vif het schrijft - kan op zijn eentje een Tesla in twee hakken met een ouderwetse bijl! Vroeger had je alleen houthakkers, nu heb je daar nog autohakkers bij :-)!
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Daar gaan nog toeren mee gebeuren, ze stoppen die dingen vol met goedkope elektronica, hebben de tijd niet om dat dan behoorlijk te testen en het moet allemaal zo veel mogelijk opbrengen. Onnodig volgestopt met gadgets die de aandacht van de bestuurders van de weg afleiden maar ja wat de klant wilt krijgt hij uiteraard tegen heel klinkende munt.
  • René Janssen

    3 jaar geleden
    en zo gaat het ook met de digitale elektriciteits meter en binnenkort ook gas en water, controle controle controle, ziekelijk gewoon
  • Herbert Verbeeck

    3 jaar geleden
    Ik heb gewoon mijn sleutel om te draaien om mijn wagen te starten en stil te leggen. Hackvrij zeg. Had ooit een C. Xsara die ook een update kreeg via sateliet... Na drie pogingen, want wagen had plots ezelstreken, heeft men in de garage de oude software terug opgeladen. Hoe minder software, hoe beter. Waar is de tijd van het schroevendraaiertje om een motor te regelen...
  • Hans Bolsens

    3 jaar geleden
    Net zoals Johan hieronder zegt, men levert onafgewerkte producten af om steeds de concurrentie voor te blijven. Een defecte auto kan men nog op de pechstrook duwen, Boeing had meer voor met zijn 737 Max, 2 crashten, zo zie je maar. Ook om de concurrentie voor te blijven. Electronica en software zijn fijne dingen, zo lang ze goed ontwikkeld worden. Maar daar neemt niemand nog deftig de tijd voor vrees ik.