Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Extra zon zorgt voor negatieve stroomprijzen

De onverwachte zonnestralen tijdens de middag hebben gedurende enkele uren voor negatieve stroomprijzen gezorgd. Het is een fenomeen dat we meer en meer zullen meemaken, klinkt het.

20 reacties

  • Patrick De pauw

    3 jaar geleden
    Daarom mogen wij geen terugdraaiende meter meer omdat Fluvius geld niet kan krijgen van ons?nu begrijp ik het?alles voor hun en de staat maar niets voor ons
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Zonneschijn is gratis, in tegenstelling tot de Europese boetes voor te weinig hernieuwbare energie. Die zonnepanelen liggen er nu, we kunnen er maar beter maximaal gebruik van maken. Gascentrales werden gesloten wegens niet rendabel door de hegemonie van de volledig afgeschreven kerncentrales, vanaf 2025 is dat gedaan.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Europese boetes wegens te weinig hernieuwbare energie dreigen ons veel meer te kosten.
  • John Stahl

    3 jaar geleden
    Die negatieve prijzen zijn enkel voor de grote afnemers en producenten, en zullen nooit gangbaar zijn voor de particulier, want die moeten 70% andere taksen ophoesten om de subsidies op die stroom te bekostigen en de gemeentekas te spijzen. En vergeet niet dat de recente problemen in Texas hoewel zeer zeldzaam, waardoor de "groene energie" volledig uitlag, tot fakturen leidde tussen 3000 en 6000$ voor gewone vebruikers.
  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Ze strooien zand in ons ogen. De laatste 15 jaar is marktprijs gehalveerd door groene stroom, daarom werden veel gascentrales gesloten wegens niet meer rendabel. Echter de factuur voor verbruikers is in diezelfde periode bijna verdubbeld omdat groene stroom apart doorgerekend wordt via heffingen en taksen, dit jaar komt er zelfs 30% bij om de certificaten voor windmolens op zee te betalen. En dan staan de kosten voor CRM van de geplande gascentrales ons nog te wachten. Groene stroom is zeer duur