© Chris Van Rompaey

Chiro krijgt vergunning voor nieuwe lokalen

Chiro Jut heeft van stad Lier een stedenbouwkundige vergunning gekregen voor de bouw van nieuwe lokalen aan de Mechelbaan. De eerste schop wordt in september in de grond gestoken.

Wout Engels

Jeugdbeweging Chiro Koningshooikt is al meer dan twee jaar bezig met de voorbereidingen van haar bouwplannen. De huidige lokalen van Chiro Jut verkeren al lang in bedenkelijke staat en waren dus dringend aan vervanging toe. Met de bouwvergunning op zak kan de jeugdbeweging haar droom eindelijk realiseren.

"We zijn uiteraard zeer verheugd met dit nieuws", zegt Dirk Frans van het Chiro-bouwcomité. "Plannen maken en er over blijven dromen is mooi, maar er moet ook iets gebeuren om de motivatie er bij iedereen in te houden. Momenteel leggen we nog de laatste hand aan het financiële plaatje, maar dat krijgen we binnen enkele weken wel rond."

De aannemer start in september met de werken aan een nieuwbouw voor de jongens. "Het was aanvankelijk de bedoeling om één groot lokaal te zetten voor zowel de Chirojongens Jochiko als de meisjes van Chiro Lutje, maar daar hebben we toch van afgezien", zegt Frans. "Er zullen nu twee identieke lokalen verrijzen. Volgende zomer moet de bouw van de jongens grotendeels afgewerkt zijn en dan kunnen de lokalen van de meisjes op hun beurt vervangen worden. Zo komt de werking van onze jeugdbeweging ook niet in het gedrang. Ergens in 2018 zou alles dan klaar moeten zijn, zoals we meer dan twee jaar geleden gepland hadden."

Chiro Koningshooikt blijft ondertussen activiteiten organiseren om een extra cent in het laatje te brengen. Zo wordt er rond de start van het nieuwe werkingsjaar, eveneens in september, een opendeurdag georganiseerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER