© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Van Aert vol twijfels voor WK: “Ik ondervind elke dag nog reactie aan mijn knie”

Wout van Aert zit met twijfels voor het WK veldrijden van komende zondag. “Ik ondervind elke dag nog wel reactie aan mijn knie”, vertelde hij vrijdagochtend op een persconferentie in Luxemburg. Een scherpe Van Aert sneerde ook naar de beweegredenen van concullega Kevin Pauwels om zijn dopingformulier online te zetten. “Hij kan het goed uitleggen.”

Maarten Delvaux in Bieles

“Ik heb de voorbije dagen last gehad van een ontsteking in de knie”, maakte Van Aert bekend. De Belgische veldrijder is nog niet helemaal honderd procent na zijn blessure, zo onthulde hij. “Ik ondervind elke dag nog wel wat reactie. Als het WK vorige week zou zijn geweest, had ik een groot probleem gehad. Nu denk ik echter dat ik zondag niet al te veel last zal hebben. Ik meen het wel als ik zeg dat ik niet weet of ik zondag goed zal zijn.” De onzekerheid over zijn knie speelt hem parten, aldus Van Aert. “Twee weken is te weinig om alles terug recht te trekken. Dat zorgt voor twijfel.”

Uithaal naar Pauwels over TUE’s

De poulain van Niels Albert kwam ook terug op eventuele TUE’s, medicatie die bij een blessure uitzonderlijk toegestaan wordt. Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels zetten de voorbije week foto’s van hun ingevulde dopingformulieren op Twitter met de oproep tot transparantie - een duidelijke wenk naar Van Aert, zo leek het wel, die omwille van zijn blessure mogelijk een uitzondering zou kunnen krijgen om cortisonen te nemen.

“Maar ik gebruik helemaal geen cortisonen of andere TUE’s”, zei Van Aert. “Ik heb woensdag dopingcontrole gehad en ik voel geen behoefte die gegevens met de wereld te delen. Waarom mijn collega’s dat online gezet hebben, moet je aan hen vragen. Vraag dat maar aan Kevin, die kan het goed uitleggen”, sneerde hij naar Pauwels, die enkele meters verder zat. “Het enige jammere is dat sommige mensen denken dat ik helemaal geen blessure had.”

Vertrouwen in vader Van der Poel

Tot slot gaf Van Aert nog aan geen probleem te hebben met de rol van Adrie van der Poel, de vader van grote concurrent Mathieu, bij het bouwen van het parcours. “Ik vind het raar dat dit op een WK gebeurt. Langs de andere kant maakt Adrie altijd mooie parcoursen en ik heb vertrouwen in hem.”

Het WK veldrijden wordt komende zondag betwist. Wout van Aert geldt als de Belgische hoop op een gouden medaille. Hij zal vooral moeten optornen tegen de Nederlandse topfavoriet Mathieu van der Poel.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer