Rechtenstudent die puntenlijst vervalst bij sollicitatie krijgt géén job, wél 46 uur werkstraf

© rr

Een 26-jarige student die zijn puntenbriefje had vervalst om sneller werk te vinden, is door de Gentse rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 46 uur. “U hebt uw diploma verkwanseld waar u jaren voor heeft gewerkt”, klonk het fors bij rechter Caroline Blomme.

sln, jdb

De 26-jarige kerel had in 2015 een diploma rechten gehaald. Maar daarmee vond hij geen plaats bij een advocatenkantoor. “Ik bleef maar afgewezen worden. Ik werd er bijna depressief van”, zei de kerel drie weken geleden voor de rechter.

Hij vond er niets beter op dan met de computer zijn puntenlijst wat op te smukken. Een 13 op 20 voor financieel recht werd een 14. Een 10 voor zijn masterproef werd een 13. Een “wanhoopsdaad”, zei hij toen.

Gefoefeld

Maar het eerste kantoor dat de lijst onder ogen kreeg, merkte echter meteen dat er gefoefeld was en contacteerde de UGent. Het parket besloot de kerel voor de rechter te brengen, voor een ‘principiële straf’.

Rechter ­Caroline Blomme, die ooit hetzelfde diploma heeft gehaald, was niet mals. “Met een rechtendiploma kunt u overal aan het werk. Ik begrijp uw ontgoocheling. Maar u hebt uw ­diploma verkwanseld waar u jaren voor heeft gewerkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen