© atv

Oom van Ilias (12) uit Mortsel veroordeeld tot vier jaar voorwaardelijk voor ontvoering

De correctionele rechtbank heeft Benyamine E.M. dinsdag veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel. De man vertrok in september met zijn neefje Ilias op een zwerftocht, zonder de ouders van de 12-jarige jongen uit Mortsel in te lichten.

Ilias verdween op 17 september nadat hij met de fiets vanuit Mortsel naar school was vertrokken. Hij werd even later nog door een camera in Wilrijk opgepikt, toen hij schijnbaar van school wegreed. De verdwijning werd meteen als onrustwekkend beschouwd.

Volgens de rechtbank is het bewezen dat Benyamine E.M. zijn neefje meenam met een list en dat zijn ‘goede bedoelingen’ geen afbreuk doen aan het feit dat ontvoering bewezen is. E.M. (26) kreeg dus een voorwaardelijke straf, maar hij moet zich wel aan verschillende voorwaarden houden.

Zo moet hij werken of een opleiding volgen en moet zich laten begeleiden voor zijn autismeproblematiek. “Dat is maatschappelijk onaanvaardbaar en getuigt van gebrek aan respect voor de integriteit van de jongen”, aldus de rechtbank. “Hij maakte misbruik van zijn invloed op een twaalfjarige die slecht in zijn vel zit.”

Atv video over motieven oom Ilias, 21/09/2020. © atv

sare, blg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen