De beslissing treft onder meer Oriol Junqueras (links), de voormalige vicepremier van Catalonië.
Volledig scherm
De beslissing treft onder meer Oriol Junqueras (links), de voormalige vicepremier van Catalonië. © EPA

Veroordeelde Catalaanse separatisten moeten opnieuw naar de gevangenis

SpanjeZeven van de negen veroordeelde Catalaanse separatistenleiders moeten opnieuw naar de gevangenis. Een Spaanse rechtbank herriep dinsdag de regeling waarbij de zeven, onder wie de voormalige vicepremier van Catalonië Oriol Junqueras, gedeeltelijk de gevangenis mochten verlaten. Dat bericht de krant La Vanguardia.

8 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    3 jaar geleden
    Mark Rutter, enig bewijs dat Puigdemont op onze kosten leeft? Bij mijn weten heeft hij nog geen politiek asiel aangevraagd (wat binnen Europa niet eens kan), krijgt dus geen cent. Dus jij wil iemand die geen kans op een eerlijk proces krijgt (volgens het VN rapport over de veroordeling van zijn collega's én volgens het Hof van Beroep in Brussel) zomaar uitleveren aan een land dat de mensenrechten op alle mogelijke manieren schendt...
  • Ludo Wouters

    3 jaar geleden
    De EU moet nu geen andere landen de les spellen. Politieke dissidenten in andere landen steunen ze, politieke dissidenten in eigen EU daar draaien ze hun rug naartoe.
  • Rudy Van Daele

    3 jaar geleden
    leve de Europese democratie.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    De Spanjaarden zijn werkelijk voor niets meer beschaamd. Graag een onmiddellijke intrekking van hun Europees lidmaatschap graag.
  • jan strynckx

    3 jaar geleden
    Spanje is geen democratische staat. Europa is met de stemming over de opheffing van Puidgemonts parlementaire onschendbaarheid ook niet meer. Mijn geloof in een Verenigd Europa is volledig verdwenen.