Prins Charles had geen zin om zich uit te spreken over het beruchte Oprah-interview.
Volledig scherm
Prins Charles had geen zin om zich uit te spreken over het beruchte Oprah-interview. © AFP

Prins Charles ontwijkt vraag over Harry en Meghan tijdens eerste openbaar bezoek na Oprah-interview

RoyaltyAlle Britten hebben zich collectief in hun tas thee verslikt. Terwijl Groot-Brittannië maandagavond, een dag na de Amerikanen, naar het spraakmakende interview van Oprah Winfrey (67) met prins Harry (35) en zijn vrouw Meghan (39) kijkt, zwijgt Buckingham Palace in alle talen. En ook in het openbaar wordt met geen woord gerept over de situatie: toen prins Charles een vraag kreeg over het beruchte gesprek, liep hij gewoon door. 

9 reacties

  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Tijdens de Franse Revolutie begon de aftakeling van de monarchie in alle delen van de wereld. Alleen één detail... het absolutistitische karakter verdween maar geleidelijk tot politieke partijen die dan doorgaans nog de kaart trokken van de koningshuizen tot diep in de 19de eeuw. De monarch mocht zich nog jaarlijks uitspreken met nieuwjaar vorige eeuw en de politieke partijen maakten het te bont. Nu dient media om een cover up te doen van tragiek die anno 2021 probeert de wereld vorm te geven.
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Tja toch is er maar 1 grote baas
  • Michel Vandewiele

    3 jaar geleden
    Hadden niets anders verwacht, hij is ook lid van de club der hypocrieten.
  • dave hosten

    3 jaar geleden
    Ik sta volledig achter Megan en Harry. De Firm leeft nog volgens oertijd en met mensen die nog leven en werken volgens die tijdsgeest. Hopelijk wordt deksel van beerput open gemaakt en juist men serieus bij de Sfinks...
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Dat deze man niet zo moedig is weten we al langer.
  1. Harry en Meghan lovend voor Queen, maar vernietigend voor ‘The Firm’: wie trekt er aan de touwtjes in Buckingham Palace?
    PREMIUM
    Royalty

    Harry en Meghan lovend voor Queen, maar vernieti­gend voor ‘The Firm’: wie trekt er aan de touwtjes in Buckingham Palace?

    “De Queen was altijd aardig tegen me, en ook met Kate heb ik geen ruzie”, aldus Meghan Markle (39) in haar schokkende interview met Oprah Winfrey. “Maar ‘The Firm’ houdt onwaarheden over mij in stand. Ze weigerden me te helpen, toen ik op mijn diepste punt zat.” The Firm? Het is de naam waarmee de koninklijke familie alle werkende royals en hun adviseurs aanduidt, en volgens Meghan en Harry is het een levensgevaarlijk instituut. Maar wie bedoelden ze concreet als er over ‘de firma’ gesproken wordt? En nog belangrijker: wie zwaait er binnen die organisatie de scepter?
  2. Na een onderbreking van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux
    PREMIUM
    royalty

    Na een onderbre­king van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux

    Het oudste luxe lederwarenhuis ter wereld is Belgisch. Straffer nog: het is zelfs een jaartje ouder dan het koninkrijk België zelf. Delvaux werd opgericht in 1829 en werd al in 1883 bekroond tot hofleverancier. Geen wonder dus dat vele leden van de koninklijke familie er grote fan van zijn: koningin Paola en prinses Claire worden regelmatig met een chique handtas van Delvaux gespot, en tijdens haar recente VN-reis naar Ivoorkust verscheen koningin Mathilde ook met een Delvaux-tasje. Opmerkelijk, want dat was alweer een tijd geleden. Bloeit een oude liefde weer op?