Vlaams minister-president Jan Jambon tijdens de persconferentie na het Overlegcomité vorige vrijdag.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon tijdens de persconferentie na het Overlegcomité vorige vrijdag. © BELGA

Jambon over avondklok: “Stilaan buiten proportie”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kwam vandaag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg geven over de beslissingen die afgelopen vrijdag zijn genomen op het Overlegcomité. De meeste vragen gingen over dingen die er niet zijn beslist. Zo herhaalde Jambon dat hij een "koele minnaar" is van de avondklok en noemt hij die ingreep "stilaan buiten proportie". Maar de avondklok stond vrijdag niet eens op de agenda, moest hij toegeven. En dat deed bij sommige fracties de wenkbrauwen fronsen. 

51 reacties

  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Sorry Jambon zie niet in waarom mensen na 24u nog op straat dienen te lopen, op dat uur gebeurt er niet veel goeds meer. Tenzij degenen die voor werk of gezondheid moeten buitenkomen. Handhaving ervan is duidelijk voor iedereeen.
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Laat die avondklok nog maar een tijdje van kracht, tot de meerderheid zijn vaccinatie heeft gehad. Ondertussen is het wel heel rustig tijdens de nacht, geen lawaaimakers en heel weinig verkeer. Zalig.
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Zolang de cijfers blijven schommelen op dit nog veel te hoog plateau kan er geen sprake zijn van het loslaten van nog meer maatregelen. Het schommelen op die hoogte moet je zien als een waarschuwing. De volgende versoepeling is de versoepeling die de cijfers weer zal doen stijgen als er nog te weinig mensen zijn gevaccineerd. De spreekwoordelijke druppel teveel mijn gedacht !
  • chris demey

    3 jaar geleden
    Wat een spreidstand van de N-VA...mee beslissen als Vlaanderen en dan Federaal oppositie voeren tegen eigen gesteunde beslissingen! De geloofwaardigheid van de N-VA smelt als ijs voor de zon!
  • Rigo Van Loy

    3 jaar geleden
    Die avondklok is een godsgeschenk, dat gaan jullie ons toch ni afpakken. Criminaliteit to nul, rust.....etc etc. Ik stel voor dat dit ook na Corona behouden blijft. En dit met dank aan Corona, super beslissing