Een zone voor bewonersparkeren, in Kortrijk. De betrokken parkeerwachters zouden lijsten gehad hebben met wagens die frequent in zo'n zones staan. Om vanop afstand systematisch nummerplaten te kunnen ingeven, zonder echt te werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zone voor bewonersparkeren, in Kortrijk. De betrokken parkeerwachters zouden lijsten gehad hebben met wagens die frequent in zo'n zones staan. Om vanop afstand systematisch nummerplaten te kunnen ingeven, zonder echt te werken. © Henk Deleu

Kortrijk ontslaat zes ‘luie’ parkeerwachters: “Ze voerden telkens dezelfde lijsten met nummerplaten in, terwijl ze niet echt aan het werk waren”

KortrijkZes parkeerwachters van Parko in Kortrijk zijn op staande voet ontslagen. De stad dient verder een strafklacht voor schriftvervalsing in, wat een ernstige beschuldiging is. Volgens betrouwbare bronnen lieten betrokkenen digitale lijsten met nummerplaten circuleren. Ze zouden die nummerplaten stelselmatig ingegeven hebben om te tonen dat ze druk bezig waren, terwijl ze op die momenten niet echt werkten. De betrokkenen vinden hun ontslag buiten alle proportie.