Direct naar artikelinhoud
VideoBrits koningshuis

▶ Piers Morgan weg bij ‘Good Morning Britain’ na harde kritiek op Meghan Markle

Tv-presentator Piers Morgan.Beeld k

De Britse presentator Piers Morgan stopt per direct bij het programma Good Morning Britain dat hij sinds 2014 presenteerde. Dat heeft ITV dinsdag gemeld. Het besluit volgt op de commotie die was ontstaan over zijn opmerkingen over Meghan Markle.

“Piers heeft besloten dat het tijd is om weg te gaan”, stelt de zender in een korte verklaring. “ITV heeft dat besluit geaccepteerd en heeft hier verder niets aan toe te voegen.”

De Britse mediawaakhond Ofcom meldde vandaag een onderzoek te starten naar Morgan. De organisatie ontving meer dan 41.000 klachten over de opmerkingen die Morgan maandagochtend maakte na het interview van Meghan en Harry met Oprah Winfrey.

In het interview vertelde Markle onder andere zelfmoordgedachten te hebben gehad door de grote druk die zij had ervaren sinds zij een relatie heeft met prins Harry. Ook vertelde zij dat het koningshuis zorgen had geuit over de huidskleur van haar toen nog ongeboren baby Archie.

Lees ook:

‘De geloofwaardigheid van Meghans getuigenis wordt op de helling geplaatst. Dat is jammer’: lees het interview met Gwendolyn Portzky (Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie)

Morgan trok in het programma Good Morning Britain stevig van leer tegen Markle en stelde “misselijk te worden van het schandelijke interview”. Hij was naar eigen zeggen “zo kwaad dat hij bijna zou omvallen”. Hij trok ook enkele uitspraken van Markle in twijfel, zoals de bewering dat ze zich suïcidaal voelde tijdens haar verblijf aan het hof.

Later ging hij hier nog op door op Twitter, waar hij zich afvroeg of het te laat was om Markle te nomineren voor een Oscar. “Ik zou Meghan Markle zelfs niet geloven als ze me een weerbericht gaf.”

‘Duivels gedrag’

In de aflevering stormde Morgan nog boos weg, nadat zijn co-presentator Alex Beresford hem de les had gespeld over zijn harde kritiek. “Ik begrijp dat je Meghan Markle niet graag hebt, dat heb je al verschillende keren in dit programma duidelijk gemaakt. Ik begrijp dat je een persoonlijke band had met haar en dat ze je heeft laten vallen. Ze heeft het recht om niet meer met je te praten als ze dat wil. Heeft ze iets over jou gezegd sindsdien? Ik denk het niet, maar toch blijf je haar afbreken...”

“Oké, ik ben hier klaar mee”, reageerde Morgan, terwijl hij opstond en van de set afliep. “Sorry, nee, ik kan dit niet.” Terwijl Morgan met stevige pas van de set stapte, noemde Beresford het gedrag van Morgan “zielig” en “duivels”.

Bekijk het fragment hier:

Video wordt geladen...