Fietsenstalling station Noorderkempen. ©  elke lamens

NMBS bouwt nieuwe, ruimere fietsenstalling aan station Noorderkempen

Brecht, Noorderkempen -

Reizigers die hun fiets stallen aan station Noorderkempen worden verwezen naar een tijdelijke locatie. Vanaf 25 maart werkt NMBS aan een nieuwe, veel grotere en deels afgesloten fietsenstalling.

Vandaag is er aan station Noorderkempen plaats voor 340 fietsen. Tegen de zomer moeten dat er 560 worden. Daarvoor wordt eerst de bestaande fietsenstalling afgebroken. Die moet plaats ruimen voor een nieuwe, uitgebreide fietsenstalling. “Daarin zal ook ruimte voorzien worden voor fietsen buiten formaat zoals bakfietsen. Aan de andere kant van het stationsgebouw komt een gesloten fietsenstalling. Die is enkel toegankelijk voor wie een Mobib-kaart heeft. Daar is ruimte om 80 fietsen te stallen en ideaal voor de duurdere elektrische fietsen”, legt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman uit.

Op 25 maart start NMBS met de afbraak. “Tot die tijd krijgen alle fietsen een label en wordt gevraagd om uit te wijken naar de tijdelijke fietsenstalling, onder de luifel rechts van het station. Tegen de start van de werken op 25 maart moeten alle fietsen uit de stalling zijn.” De fietsen die er dan nog staan gaan naar de gemeentemagazijnen. “Onze technische diensten zullen de niet-afgehaalde fietsen meenemen en gedurende enkele maanden ter beschikking houden. Rechtmatige eigenaars kunnen hun fiets daar dan nog altijd komen ophalen”, vult mobiliteitssschepen Eline Peeters (N-VA) aan. Aan de Blue Bikes wordt niet geraakt. ella

 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER