Column Segers Annie Cordy
Volledig scherm
PREMIUM
Column Segers Annie Cordy © HLN

COLUMN. Zeg niet: de Leopold II-tunnel. Zeg: de Annie Cordy-tunnel. Raymond Goethals had ook gekund, maar hij was geen vrouw

Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Annie Cordy, opvolgster van Leopold II.

24 reacties

  • Dirk Sonck

    3 jaar geleden
    Perfect . Net zoals de tunnel oud en versleten en te mijden.
  • Kevin Van Rossem

    3 jaar geleden
    Toch weer typisch dat de namen vooral aan Wallonië gerelateerd zijn, terwijl wij de boel kunnen onderhouden... Stop de verfransing van Brussel!
  • Patrick De pauw

    3 jaar geleden
    Weet je men zou alle straten pleinen enz moeten veranderen waar namen op staan van koning en koninginnen weg met die rommel trant?velen hebben bloed en andere zaken aan hun handen dus weg ermee
  • Stef De Vos

    3 jaar geleden
    Merkwaardig is dat alleen de Leopold II-tunnel tot Annie Cordy-tunnel werd genoemd. De bovenliggende Leopold II-laan, die over Ganshoren, Molenbeek en Brussel loopt, blijft Leopold II-laan. Weeral een Belgische oplossing, twee verschillende namen voor één stuk weg. Hoe gaan Google- en TomTom dit Belgische aan Groen ontsproten enigma in hun kaartvoorstellingen aanpakken? Bovengronds rijd je over de Leopold II-laan, ondergronds in de Annie Cordy-tunnel.
  • No�l Dierickx

    3 jaar geleden
    Aan Nicole Borremans: zo is het maar net! Uw ouders hebben gelijk (ik zal wel van hun generatie zijn): Leonie Cooremans was een perfect TWEETALIGE Brusselse (men kon haar zien en in het Nederlands horen in het BRT-programma "Binnen en Buiten"). Waarom ze Frans sprak? Ze had geen succes in haar vaderland maar wel in Frankrijk! We moeten er juist fier over zijn.